Vekrakos
Spartorama | Καμπανάκι για τους «φιλοξενούμενους» του Sparta Inn - Aπό Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021, στον δρόμο

Καμπανάκι για τους «φιλοξενούμενους» του Sparta Inn - Aπό Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021, στον δρόμο - video

Spartorama 27/02/2021 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Πολιτική Προσφυγικό
Καμπανάκι για τους «φιλοξενούμενους» του Sparta Inn - Aπό Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021, στον δρόμο
Την Δευτέρα το βράδυ δεν θα έχουν που να διανυκτερεύσουν και ή θα κοιμηθούν στο πεζοδρόμιο έξω από το Sparta Inn, ή θα αναζητήσουν κατάλυμα στα παγκάκια της πόλης
Οδός Εμπόρων

Παρά τις διαβεβαιώσεις, αφενός μεν του βουλευτή Λακωνίας κ. Νεοκλή Κρητικού (βλέπε και άρθρο εδώ), αφ’ ετέρου δε του Δημάρχου Σπάρτης κ. Πέτρου Δούκα (βλέπε βίντεο παρακάτω), ότι μέχρι και την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021, θα έχουν αναχωρήσει όλοι οι πρόσφυγες από την δομή του Sparta Inn, φαίνεται ότι τα πράγματα δεν βαίνουν όπως ακριβώς περιγράφεται ότι σχεδιάστηκαν.

Το Σάββατο, 27/2/2021, το απόγευμα, για μία ακόμη φορά συγκεντρώθηκαν και διαμαρτυρήθηκαν έξω από το Sparta Inn, οι μέχρι και αύριο «φιλοξενούμενοι» στην Δομή, διεκδικώντας τα αιτήματά τους.

Τα δεδομένα έχουν ως εξής:

  • Πράγματι φαίνεται ότι πολλοί από τους «φιλοξενούμενους» του Sparta Inn, παρέλαβαν τα χαρτιά τους και έχουν αποχωρήσει από την πόλη
  • Έχουν απομείνει (κατά τα λεγόμενα των ιδίων) 12 οικογένειες, περίπου 50 άτομα, στην πλειοψηφία τους παιδιά, στα οποία δεν έχουν δοθεί χαρτιά, ή έχουν δοθεί σε μεμονωμένα μέλη οικογενειών.
  • Η διεύθυνση του Sparta Inn τους ζήτησε την Δευτέρα 1 Μαρτίου να αποχωρήσουν από το ξενοδοχείο δεδομένου ότι παύει να πληρώνεται το ενοίκιο που αναλογεί στην φιλοξενία τους.
  • Έχει σταματήσει και η δωρεάν σίτιση τους και αναγκάζονται να πληρώνουν την τροφή τους με δικά τους χρήματα.
  • Την Δευτέρα το βράδυ δεν θα έχουν που να διανυκτερεύσουν και ή θα κοιμηθούν στο πεζοδρόμιο έξω από το Sparta Inn, ή θα αναζητήσουν κατάλυμα στα παγκάκια της πόλης. 

Ας ελπίσουμε ότι έστω και την τελευταία ημέρα θα βρεθεί κάποια, έστω και προσωρινή, λύση και να αποφύγουμε να δούμε τέτοιες εικόνες, που ούτε την πόλη ούτε τους πολίτες της θα τιμούσαν.


Οδός Εμπόρων