Vekrakos
Spartorama | Επανήλθε ως γλυπτό προς τέρψιν καρδίας... η περικεφαλαία του Λεωνίδα

Επανήλθε ως γλυπτό προς τέρψιν καρδίας... η περικεφαλαία του Λεωνίδα

Ν.Μ. 26/04/2021 Εκτύπωση Δημοτικά Ιστορία Κοινωνία Παιδεία Πολιτική Πολιτισμός
Επανήλθε ως γλυπτό προς τέρψιν καρδίας... η περικεφαλαία του Λεωνίδα
Αυτή τη φορά υπό και με διαφορετική... «βάση»
Οδός Εμπόρων

Σε ένα Δελτίο τύπου ποτ πουρί, το οποίο αναφερόταν σε συνέντευξη της Αντιδημάρχου κας Ζαχαράκη, σε επίσκεψη στελεχών του Δήμου στα γήπεδα μπάσκετ Αλεσίων και Γούναρι και στον Πασχαλινό στολισμό της πόλης, ο κ. Δήμαρχος μας «ενημερώνει αρμοδίως» και για την επιστροφή της φελιζόλειας περικεφαλαίας στον κυκλικό κόμβο της Γυθείου.

Συγκεκριμένα μας ενημερώνει:

«4. Έπειτα από αιτήματα των δημοτών μας, στον κυκλικό κόμβο προς το Γύθειο, πραγματοποιήθηκε η επανεγκατάσταση της περικεφαλαίας του Λεωνίδα που τόσο αγαπήθηκε!».


Σχόλιο

Πολλά είναι τα ερωτήματα που έρχονται στον νου ενός απλού Δημότη:

  • Πότε πρόλαβε και αγαπήθηκε, αφού αποσύρθηκε σε λιγότερο από δυο εβδομάδες;
  • Ποιος μπορεί να ξεχάσει το πλήθος τον διαμαρτυριών -προφορικών και γραπτών- που σχολίαζαν το ακαλαίσθητο και προσβλητικό για τους προγόνους μας αυτό το κατασκεύασμα - υπόλοιπο από τα σκηνικά των «300» του Χόλλυγουντ (το οποίο πληρώσαμε κιόλας), προορισμένο να καταστραφεί μετά από λίγο (για αυτό τον λόγο εξάλλου κατασκευάστηκε από φελιζόλ);
  • Ο κ. Δήμαρχος προσπαθεί να μας πείσει ότι σε δυο εβδομάδες κατόρθωσε να δημιουργήσει πολιτιστική κληρονομιά στον κόμβο της Γυθείου, την οποία ως άλλος μεταρρυθμιστής έσπευσε να αποκαταστήσει.
  • Σε ποια αιτήματα των δημοτών αναφέρεται ακριβώς; Υπάρχουν αυτά τα αιτήματα, ή είναι σε προφορική, ή κατ΄ εκτίμηση βάση; Και εν πάσει περιπτώσει πόσα είναι αυτά τα αιτήματα;
  • Αν υπάρχει μαζικό κίνημα αισθητικής αποκατάστασης του κόμβου θα αντικατοπτρίζεται ήδη στο Δημοτικό Συμβούλιο. Γιατί δεν το φέρνει ως θέμα ο κ. Δήμαρχος για να δούμε τι θα αποφασιστεί. Είναι και αυτό ένα είδος δημοψηφίσματος. Για να μπορούμε κι εμείς ελεύθερα να διατυμπανίζουμε: «Αρέσει στου Σπαρτιάτες… το έχουν αγαπήσει».


Και λίγο χιούμορ: Είχα εφιάλτες τις νύχτες. Έβλεπα την περικεφαλαία να τραγουδά με παράπονο: «Εμένα δεν μ΄αγάπησε κανείς». Επιτέλους, ξαναβρίσκω τον ύπνο μου.


Ν.Μ.


Οδός Εμπόρων