Vekrakos
Spartorama | Μια εξαιρετικά άβολη στιγμή για την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σπάρτης

Μια εξαιρετικά άβολη στιγμή για την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σπάρτης - video

Ν.Μ. 30/05/2021 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία
Μια εξαιρετικά άβολη στιγμή για την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σπάρτης
Δεν μπόρεσε να «διασώσει» γάτα που ήταν ανεβασμένη σε στύλο της ΔΕΗ και εκλήθη ο ΔΕΔΔΗΕ που έδωσε τελικά την λύση
Οδός Εμπόρων

Σάββατο, 29 Μαΐου 2021, 3:05 μ.μ.. Σε κολόνα της ΔΕΗ  στο ανατολικό πεζοδρόμιο της Λεωφόρου Παλαιολόγου μεταξύ των οδών Όθωνος  Αμαλίας και Μενέλαου, εντοπίζεται γάτα, μάλλον αδέσποτη, η οποία έχει σκαρφαλώσει στην κορυφή του στύλου και αδυνατεί να κατεβεί, αφενός λόγω του μεγάλου ύψους αφετέρου γιατί υφίσταται στιγμιαίο ηλεκτροσόκ όταν αγγίζει - από άγνοια-  τα σύρματα μεταφοράς του ηλεκτρικού ρεύματος.

Όπως είναι φυσικό καλείται η Πυροσβεστική η οποία καταφθάνει γρήγορα με γερανοφόρο όχημα προκειμένου να «διασώσει»  την γάτα. Η άτυχη συγκυρία για την Πυροσβεστική Υπηρεσία ήταν ότι κάποια διαρροή είχε η βαλβίδα που ανασηκώνει την πλατφόρμα του όλου συστήματος με αποτέλεσμα αυτή να γέρνει όταν σταματούσε η παροχή πίεσης από την αντλία.

Οι αξιωματικοί και οι άντρες της Πυροσβεστικής έκαναν ότι ήταν δυνατόν ώστε να διορθώσουν επί τόπου τη βλάβη, πράγμα το οποίο δεν κατέστη δυνατόν. Τελικά στις 6:30 μ.μ.περίπου αποχώρησε η Πυροσβεστική και εμφανίστηκε καλαθοφόρο όχημα του ΔΕΔΔΗΕ, μέσω του οποίου, αφού επαληθεύτηκε πρώτα ότι είχε κοπεί το ρεύμα από τον αρμόδιο υπάλληλο, επιχειρήθηκε η «διάσωση» της γάτας.

Λίγο η απειρία του τεχνίτη του ΔΕΔΔΗΕ στις διασώσεις γατών, λίγο η τρομάρα της γάτας από τα τεκταινόμενα γύρω της, το ζώο ξέφυγε από την αγκαλιά του τεχνίτη και έπεσε από αρκετό ύψος στο πεζοδρόμιο, χωρίς όμως να πάθει τίποτα. Τώρα αν σπατάλησε μια από τις επτά ζωές της δεν το γνωρίζω. Η όλη επιχείρηση δεν κράτησε πάνω από δέκα λεπτά

Εννοείται ότι όλο αυτο το δίωρο-τρίωρο το ρεύμα της Παλαιολόγου είχε αποκλειστεί από την αστυνομία και είχε δημιουργηθεί κερκίδα πολιτών που παρακολουθούσαν την εξέλιξη της πρωτότυπης επιχείρησης.

Μπορεί να φανταστεί κανείς τα σχόλια που ακούστηκαν και τα οποία θα μπορούσα να τα επαναλάβω οδηγώντας την σκέψη μου σε ατραπούς που εξόχως κινδυνολογούν και «πουλάνε». Οφείλω όμως να είμαι ειλικρινής, μιας και ήμουν από τους παρόντες στην όλη επιχείρηση. Εκείνο που είδα ήταν αποφασισμένους ανθρώπους να δώσουν λύση στο πρόβλημα που προέκυψε. Είδα τα βλέμματα των ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να κοιτούν με λύπη και πληγωμένη υπερηφάνεια τους πολίτες που σχολίαζαν, μην μπορώντας να κρύψουν την πίκρα τους. Είδα ανθρώπους που αγαπάνε τη δουλειά τους, έχουν πλήρη συνείδηση της αποστολής τους και λύνουν προβλήματα κάθε μέρα με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας, να παλεύουν –μέχρι εξαντλήσεως κάθε πιθανής λύσης- για την αποκατάσταση της στρατιωτικής τους τιμής.

Όχι, δεν έχω να προσάψω τίποτε και σε κανέναν για το συμβάν. Ήταν μια ατυχής στιγμή για την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία αποχώρησε με το κεφάλι ψηλά ξέροντας ότι έκανε ότι ήταν δυνατόν για να δοθεί  λύση στο θέμα. Ενώ θα περίμενε κανείς να κλονιστεί η εμπιστοσύνη μου στο Σώμα, αντίθετα, εμένα προσωπικά μου ενισχύθηκε

Και είμαι σίγουρος ότι οι αρμόδιοι αξιωματικοί θα ξεσκονίσουν το σύστημα συντήρησης των μηχανημάτων ώστε να αποφευχθεί κάποια παρόμοια δυσλειτουργία σε κάποια επερχόμενη διάσωση περιουσίας ή ανθρώπινης ζωής.

 

Ν. Μ.










  



Οδός Εμπόρων