Vekrakos
Spartorama | «Εκφοβισμός και Διχασμός αντί για Υπεύθυνη Ενημέρωση και Πείθω», από τον Γιάννη Μητράκο

«Εκφοβισμός και Διχασμός αντί για Υπεύθυνη Ενημέρωση και Πείθω», από τον Γιάννη Μητράκο

Γιάννης Μητράκος 04/07/2021 Εκτύπωση Άρθρα Κοινωνία Παιδεία Πολιτική Υγεία
«Εκφοβισμός και Διχασμός αντί για Υπεύθυνη Ενημέρωση και Πείθω», από τον Γιάννη Μητράκο
Για πρώτη φορά στην ιστορία της δημόσιας υγείας του τόπου μας κάποιοι εμβολιασμένοι, ενθαρρυμένοι από την κυβερνητική στάση ελέγχουν συμπολίτες τους και τους επιτίθενται φραστικά «γιατί δεν έχουν εμβολιαστεί»
Οδός Εμπόρων

Αν κυβερνούσε τη χώρα ο ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα και είχαν διαψευσθεί με τέτοιο παταγώδη τρόπο όλες οι προβλέψεις για την εξέλιξη της πανδημίας και το εμβολιαστικό πρόγραμμα, η σημερινή κυβερνώσα παράταξη με τη συμπαράσταση όλων των φιλικών της έντυπων και ραδιοτηλεοπτικών  μέσων «θα είχε σηκώσει τον τόπο στον αέρα»!

Τώρα, όμως, που δεν έχει επαληθευτεί καμία κυβερνητική πρόβλεψη και όλοι όσοι διαθέτουν ανεπηρέαστη κριτική σκέψη διαπιστώνουν πως ό,τι γίνεται είναι χωρίς ουσιαστικό και ολοκληρωμένο πρόγραμμα με προοπτική, κυριολεκτικά ένας αυτοσχεδιασμός με τα εκάστοτε δεδομένα, «δεν κουνιέται φύλλο»!

Η κυβέρνηση προσπαθεί να δώσει μια επιφανειακή επικοινωνιακή εικόνα πως «όλα βαίνουν καλώς» και κατά την παγία τακτική της μεταθέτει τις ευθύνες της στην αντιπολίτευση όλων των βαθμίδων και το χειρότερο στον ελληνικό λαό, που λίγο πολύ θεωρείται υπεύθυνος για  τα συνεχιζόμενα περιστατικά κορωναϊου και το κυριότερο για την μεγάλη υστέρηση στους εμβολιασμούς!

Ποιος θυμάται, άλλωστε, τις πρωθυπουργικές διαβεβαιώσεις ότι στο τέλος της άνοιξης ή το αργότερο στην αρχή του καλοκαιριού θα έχει επιτευχθεί μέσω των εμβολιασμών το επιθυμητό ποσοστό ανοσίας; Και ποιος προσέχει ότι ο κατ’ εξακολούθηση παραβάτης των μέτρων προστασίας είναι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός που ακόμη και πρόσφατα στη Θράκη ήλθε σε επικοινωνία με διάφορα πρόσωπα χωρίς να τηρούνται οι αποστάσεις, να αποφεύγονται οι χειραψίες και να χρησιμοποιείται η μάσκα στις συναθροίσεις άνω των δύο ατόμων !

Από την αρχή της πανδημίας ακολουθήθηκε μια εντελώς λάθος στρατηγική και τακτική. Παρά τα επανειλημμένα πρωθυπουργικά διαγγέλματα και τις υπερβολικές ραδιοτηλεοπτικές παρουσίες ειδημόνων και μη, ο πολίτης έμεινε κατ’ ουσία ανενημέρωτος, έρμαιο της παραπληροφόρησης και της σύγχυσης μεταξύ αντικρουόμενων απόψεων, κάτι που επέτεινε η εργαλειοποίηση της επιστημονικής επιτροπής, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα κυβερνητικά σχέδια και αποφάσεις. Εκτός αυτού δεν υπήρξε η απαιτούμενη ειλικρίνεια σχετικά με τα εμβολιαστικά σκευάσματα τα οποία έλαβαν έκτακτη άδεια κυκλοφορίας από τους αρμόδιους οργανισμούς, αφού τα περισσότερα δεν είχαν ολοκληρώσει την τρίτη κλινική φάση δοκιμών και καταβλήθηκε προσπάθεια υποβάθμισης των ενδεχομένων παρενεργειών και κινδύνων. Ευτυχώς που οι Ευρωπαίοι δεν ακολουθούν τη δική μας τακτική κι έτσι από το σύστημα καταγραφής των σχετικών αναφορών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) η έγκριτη εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ συνέλεξε τα στοιχεία μέχρι 26 Ιουνίου σύμφωνα με τα οποία υπήρξαν 628.586 περιπτώσεις παρενεργειών σε όλη την Ευρώπη και 3,594 στην Ελλάδα (Κυριακάτικη Δημοκρατία, 4 Ιουλίου 2021), ενώ η ίδια η PFIZER στον ιστότοπό της επισημαίνει ότι τυχόν μακροπρόθεσμες συνέπειες θα γίνουν γνωστές στα τέλη του 2022 ή μέσα στο 2023 με την ολοκλήρωση των κλινικών δοκιμών (Κυριακάτικη Δημοκρατία, 4 Ιουλίου 2021)! Προς τι λοιπόν όλη αυτή η συστηματική προσπάθεια για την απόκρυψη ή υποβάθμιση των παρενεργειών που οφείλονται στα εμβόλια;

Οι ανενημέρωτοι πολίτες δικαιολογημένα φοβούνται και διστάζουν να προσέλθουν προς εμβολιασμό. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πατρίδα μας έχει κακές επιδόσεις στους εμβολιασμούς και βρίσκεται  στις τελευταίες θέσεις σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες κι ενώ βρίσκεται αντιμέτωπη με το κύμα της μετάλλαξης Δ τα εμβολιαστικά ραντεβού αντί να αυξάνονται μειώνονται!

Η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει αυτήν την κατάσταση, για την οποία ευθύνεται απολύτως, επιστρατεύει «το καρότο και το μαστίγιο». Από τη μια τάζει «προνόμια» σε όσους εμβολιαστούν και δωράκια των 150€ στους νέους κι από την άλλη καταφεύγει στον εκφοβισμό κατά όσων αρνούνται ως τώρα να εμβολιαστούν, που σημειωτέο είναι η πλειοψηφία αυτή τη στιγμή, απειλώντας τους με στέρηση ελευθεριών και προνομίων κι ακόμα χειρότερα με τη θέσπιση υποχρεωτικού εμβολιασμού κάτι που ούτε και η ενδιαφερόμενη PHIZER δεν τολμά να κάνει, αφού γνωρίζοντας την προσωρινότητα της άδειας που έλαβε το εμβόλιό της στα επίσημα κείμενά της, για λόγους πιθανόν νομικής προστασίας της, τονίζει ότι η «έκτακτη χρήση» του εναπόκειται στην απόφαση του κάθε ατόμου που επιλέγει να το κάνει, καθώς και ότι «για όποιον αποφασίσει να μην το κάνει, δεν θα αλλάξει η δεδομένη ιατρική περίθαλψή του»!

Τ’ ακούτε κύριοι της κυβέρνησης που ονειρεύεστε απαγορεύσεις και αποκλεισμούς των ανεμβολίαστων, σπέρνοντας το διχασμό στην ελληνική κοινωνία;

Η σημερινή πανδημία δεν είναι η πρώτη, ούτε θα είναι η τελευταία στην ιστορία της ανθρωπότητας. Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με την πανούκλα, τον τύφο και τη δυσεντερία, με τη φυματίωση και τη γρίπη, με τις ιογενείς ηπατίτιδες και το AIDS -για το οποίο δεν υπάρχει ακόμα εμβόλιο! – και ποτέ κανείς δεν σκέφτηκε να διαχωρίσει τους πολίτες σε κατηγορίες, καλλιεργώντας μεταξύ τους τον λεγόμενο κοινωνικό αυτοματισμό τουτέστιν στρέφοντας τον ένα εναντίον του άλλου, όπως γίνεται σήμερα από την κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη. Και το άσχημο είναι ότι αυτές τις αντιδημοκρατικές και αντισυνταγματικές εξαγγελίες τις παρακολουθεί αμήχανα η αντιπολίτευση, φοβούμενη τις εύκολες κατηγορίες του κυβερνητικού μηχανισμού ότι «δεν έβαλε πλάτη», ότι υπονομεύει το εμβολιαστικό πρόγραμμα και πάει λέγοντας…

Υ.Γ.1: Για πρώτη φορά στην ιστορία της δημόσιας υγείας του τόπου μας κάποιοι εμβολιασμένοι, ενθαρρυμένοι από την κυβερνητική στάση ελέγχουν συμπολίτες τους και τους επιτίθενται φραστικά «γιατί δεν έχουν εμβολιαστεί»!

Υ.Γ.2: Για να προλάβω την απορία κάποιων «καλοθελητών» σπεύδω να τους διαβεβαιώσω, αν και δεν έχω καμία υποχρέωση προς τούτο, πως είμαι εμβολιασμένος, κατ’ επιλογή, με το μονοδοσικό εμβόλιο της JOHNSON, αλλά δεν αντέχω την υποκριτική κυβερνητική στάση που «νοιάζεται» για την ισότητα της κοινότητας των ΛΟΑΤΚΙ, ενώ απειλεί να μετατρέψει τους ανεμβολίαστους σε πολίτες 2ης κατηγορίας.


Γιάννης Μητράκος


Οδός Εμπόρων