Vekrakos
Spartorama | «Ο Δήμαρχος Σπάρτης επελαύνει ως «Ηγεμών» με την ανοχή του Δήμου Ευρώτα», από τον Ηλία Παναγιωτακάκο

«Ο Δήμαρχος Σπάρτης επελαύνει ως «Ηγεμών» με την ανοχή του Δήμου Ευρώτα», από τον Ηλία Παναγιωτακάκο

Ηλίας Παναγιωτακάκος 06/07/2021 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Οικονομία Πολιτική
«Ο Δήμαρχος Σπάρτης επελαύνει ως «Ηγεμών» με την ανοχή του Δήμου Ευρώτα», από τον Ηλία Παναγιωτακάκο
Αφορά στην ΑΜΚΕ - ΜΚΟ Δήμων Σπάρτης - Ευρώτα
Οδός Εμπόρων

Με νέο δελτίο τύπου στις 5 Ιουλίου 2021 ο Δήμαρχος της Σπάρτης (υπερβαίνοντας τις καταστατικές λειτουργίες αυτοτέλειας αυτού του μορφώματος) επιχειρεί δεσποτικά να διαμορφώσει το πλαίσιο, εντός του οποίου θέλει να κινηθεί αυτή η ΜΚΟ. επιβεβαιώνοντας τον cult βετεράνο ποδοσφαιριστή Νίκο Βαμβακούλα με το αξεπέραστο, «Εγώ λέω να φτιάξουμε μια τριμελή επιτροπή από 5-6 άτομα»

Έτσι ανακοινώνει την δημιουργία τεσσάρων συνδέσμων:

  • Σύνδεσμος επιχειρήσεων τουριστικού τομέα
  • Σύνδεσμος παραγωγών αγροτικών προϊόντων και τροφίμων
  • Σύνδεσμος Παραγωγών Φυσικών Αρωματικών Προϊόντων, Κεραλοιφών και Καλλυντικών από Βότανα της περιοχής μας
  • Σύνδεσμος High Tech

….λείπουν «οι επιστολές χριστούλη» χιούμορ φυσικά!

(Τα πρόσωπα που αναφέρονται ενδέχεται να είναι τα αξιότερα, αλλά αυτό δεν είναι το πρόβλημα).

Το μέγιστο πρόβλημα είναι τα επικοινωνιακά τρυκ του κ. Δούκα ξεχνώντας, μιας και του αρέσει η Ιστορία αναφέρω, ότι στην περιοχή του Ευρώτα λειτουργούσε το Κοινό των Ελευθερολακώνων (Επίδαυρος Λιμηρά, Ζάραξ, Ακριαί, Γερονθαί κλπ) ,όπου Ιδρύθηκε επί τυραννίας Νάβιδος το 195 π.Χ. Αυτές οι πόλεις του Κοινού διατηρούσαν την αυτονομία τους, αλλά ταυτόχρονα είχαν και συνεργασία μεταξύ τους. Αποτελούσαν ένα είδος ομοσπονδιακής συμπολιτείας, που ήταν οργανωμένη δημοκρατικά, με τους άρχοντες να εκλέγονται από τον λαό.

Συνεπώς η Κοινωνία των Πολιτών που παρακολουθεί προς το παρόν αμέτοχη, αφού δει και τα αντανακλαστικά του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ευρώτα (συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης), θα αντιδράσει κρίνοντας και καταδικάζοντας αυτές τις de Facto προσταγές του Δημάρχου της Σπάρτης, που δεν είναι καν μέλος αυτής της θνησιγενούς, προς το παρόν ΑΜΚΕ – ΜΚΟ.

Αναμασώντας τις ίδιες προτάσεις ως καινοτόμες επιχειρεί να πείσει ότι μέσω της ΑΜΚΕ οι Δήμοι Ευρώτα και Σπάρτης βρίσκονται τροχιά ανάπτυξης. Πόθεν Κύριε Δούκα.

  • Στον ποταμό Ευρώτα είχατε ως Δήμος Σπάρτης ,αποκλειστικά δικό σας προγραμματισμό και τον υλοποιείτε μέσα από Προγραμματική Σύμβαση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Σε ποιο σχεδιασμό και ανάπτυξη βρίσκεται η συνεργασία με τον Δήμο Ευρώτα φευ!
  • Για την συνεργασία στην συνεκμετάλλευση εάν ή όποτε γίνει. του Αεροδρομίου στο ΠΥΡΙ (περιοχή της Τ.Κ Δαφνίου του Δήμου Ευρώτα) ούτε κουβέντα.

Επί της ουσίας τώρα αυτή η Εταιρεία που ιδρύθηκε με μεγάλες προσδοκίες από τους εμπνευστές της και λειτουργεί ένα χρόνο τώρα ,ως ΜΚΟ για να υπερβεί τα εμπόδια του δημόσιου λογιστικού (αυτό ήταν το επιχείρημα) τι έχει να παρουσιάσει ως έργο ή τουλάχιστον ως προσπάθεια. Πως λειτουργεί , πληρώνονται συνεργάτες ,πως και πότε συνεδριάζει, πως , πότε και που δημοσιοποιεί τις αποφάσεις της;

Υπήρξε ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης στην βάση υλοποίησης των 31 στόχων, που δύο αφορούν τα Δήμο Ευρώτα και ποιοι στόχοι τέθηκαν

Μπορεί η λειτουργία της ΑΜΚΕ – ΜΚΟ των δήμων  Σπάρτης και Ευρώτα να δημιουργήθηκε για ευλυγισία απέναντι στο δημόσιο λογιστικό και να έχει ευκαμψία στον Δήμαρχο της Σπάρτης και να μην λογοδοτεί στα δημοτικά συμβούλια σε κάθε περίπτωση είναι υποχρέωση της, να λογοδοτεί στην Κοινωνία των Πολιτών (ΚτΠ) που κατά βάση την χρηματοδοτεί.

Γνωρίζει πολύ καλά ο αξιότιμος κύριος Δήμαρχος λόγω Επιστημοσύνης, ότι ανάπτυξη χωρίς διαφάνεια και με συμμετοχή της Κοινωνίας με δημοκρατικό προγραμματισμό αξιολογώντας και αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής είναι «ανάπτυξη» συμφερόντων.

Δυστυχώς και αποδεδειγμένα ότι αυτό το σχήμα ΑΜΚΕ - ΜΚΟ όχι μόνο δεν έβαλε τους δύο δήμους Σπάρτης και Ευρώτα σε τροχιά ανάπτυξης μέχρι τώρα, ούτε καν το τρένο στις ράγες δεν έχει βάλει.

Έστω και τώρα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ευρώτα καλείται να πάρει σαφή θέση αν εγκρίνει η όχι αυτές τις συνεχιζόμενες πρακτικές του αξιότιμου Δημάρχου της Σπάρτης που αποδεικνύει ότι θέλει να προκαταλάβει με αποφάσεις την λειτουργία αυτού του θνησιγενούς μορφώματος αποκλειστικά στο δικό του κουστούμι.

Οι πολίτες του Δήμου Ευρώτα έχουν διατυπώσει άποψη.


6/7/2021
Ηλίας Παναγιωτακάκος


Οδός Εμπόρων