Vekrakos
Spartorama | Εγγραφές στις Σχολές Βυζαντινής Μουσικής και Αγιογραφίας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας

Εγγραφές στις Σχολές Βυζαντινής Μουσικής και Αγιογραφίας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας

Spartorama 12/09/2021 Εκτύπωση Εκκλησία Κοινωνία Παιδεία Πολιτισμός
Εγγραφές στις Σχολές Βυζαντινής Μουσικής και Αγιογραφίας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας
Οι εγγραφές, θα πραγματοποιούνται από τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 έως και την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021 καθημερινά, εκτός Σαββάτου και Κυριακής, κατά τις ώρες 18.00 – 20.00
Οδός Εμπόρων

PΑνακοινώσεις, σχετικά με τις εγγραφές και τα τμήματα που θα λειτουργήσουν τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, εξέδωσαν η Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής «Πέτρος ο Λακεδαιμόνιος» και η Σχολή Αγιογραφίας «Φώτης Κόντογλου» της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης. 

Ειδικότερα, στην Ιερά Μητρόπολή μας θα λειτουργήσει, για έκτη συναπτή χρονιά, η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής, αναγνωρισμένη από το Κράτος, η οποία μπορεί να παρέχει Πτυχία και Διπλώματα Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής, αναγνωρισμένα από το Υπουργείο Πολιτισμού. Έχει καταρτισθεί οργανωμένο πλαίσιο μαθημάτων, τηρουμένων των μέτρων κατά της εξάπλωσης του covid-19, σύμφωνα με τις αρμόδιες κρατικές αποφάσεις. 

Στο πλαίσιο αυτό θα λειτουργήσουν τα τμήματα: 

  • βυζαντινής μουσικής με τμήματα όλων των επιπέδων,
  • πρακτικής εκμάθησης ύμνων–τροπαρίων, καθώς και
  • το νέο τμήμα παραδοσιακής χορωδίας 

Λειτουργούν τμήματα ανδρών, γυναικών, παιδιών. 

Οι εγγραφές, παλαιών και νέων σπουδαστών, για το νέο ακαδημαϊκό έτος θα πραγματοποιούνται από τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 έως και την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021 καθημερινά, εκτός Σαββάτου και Κυριακής, κατά τις ώρες 18.00 – 20.00,  στις εγκαταστάσεις της Σχολής στη Σπάρτη επί της οδού Λυσάνδρου 3 έναντι του Επισκοπείου. Για το παράρτημα Μολάων εγγραφές θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 27 και την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021, κατά τις ώρες 18.00 – 20.00, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού της Γεννήσεως του Χριστού. 


Επίσης η Σχολή Αγιογραφίας «Φώτης Κόντογλου» της Ιεράς Μητροπόλεώς μας γνωστοποιεί ότι η έναρξη των μαθημάτων για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο Σεπτεμβρίου. Οι εγγραφές θα γίνονται μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός. 

Θα λειτουργήσουν τα τμήματα φορητής εικόνας, τοιχογραφίας και παιδικό, ενώ θα πραγματοποιηθούν και επιμορφωτικά σεμινάρια. Τα τμήματα θα είναι ολιγομελή, ενώ θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα. 

Για πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις εγκαταστάσεις της Σχολής επί της οδού Γκορτσολόγου 46 στη Σπάρτη ή στο τηλ. 2731306765 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Σχολής.


immspartis.gr






  



Οδός Εμπόρων