Vekrakos
Spartorama | Τιμήθηκε στην Σπάρτη η Ημέρα Εθνικής Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος

Τιμήθηκε στην Σπάρτη η Ημέρα Εθνικής Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος

Spartorama 22/09/2021 Εκτύπωση Δημοτικά Εκδηλώσεις Ιστορία Πολιτισμός
Τιμήθηκε στην Σπάρτη η Ημέρα Εθνικής Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος
Στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, έγινε κατάθεση στεφανιών και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.
Οδός Εμπόρων

Η Λακωνία τίμησε την επέτειο των 99 χρόνων από την Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος, με εκδηλώσεις μνήμης, οι οποίες διοργανώθηκαν στην Σπάρτη, από την Περιφερειακή Ενότητα, την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου. 

Στις 10.30 το πρωί τελέσθηκε δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό της Ευαγγελίστριας και ακολούθησε ομιλία από την διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης Ελένη Δαράκη. 

Ακολούθως, στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, έγινε κατάθεση στεφανιών και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή. Η τελετή ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού Υμνου. 

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος Μανώλης Γραφάκος, ως εκπρόσωπος της Βουλής ο βουλευτής Νεοκλής Κρητικός, επίσης ο βουλευτής Θανάσης Δαβάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης και ο θεματικός ομόλογός του ο Νίκωνας Τζινιέρης, οι αντιδήμαρχοι Σπάρτης Γεωργία Δεδεδήμου και Θανάσης Καρλαύτης, ο διοικητής του ΚΕΕΜ Σπάρτης ταξίαρχος Κωνσταντίνος Πολίτης, ο εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας Αστυνόμος Α΄ Ζάχος Αγρινιώτης, ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λακωνίας πύραρχος  Γεώργιος Αλικάκος και ο υπολιμεναρχης Γυθείου υποπλοίαρχος Σωτήρης Βουρλέτσης. 

Αναφερόμενος στην ημέρα, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης δήλωσε, μεταξύ άλλων: 

«Σήμερα, δώσαμε όλοι το «παρόν» στις εκδηλώσεις τιμής και σεβασμού για τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος. Αποτελεί υπέρτατο  χρέος μας προς τον Ελληνισμό, να διατηρήσουμε ζωντανή την ιστορική μας γνώση και  μνήμη και να την παραδώσουμε αυθεντική και αναλλοίωτη στις επόμενες γενιές».










  



Οδός Εμπόρων