Vekrakos
Spartorama | Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Διεθνείς αγώνες ορεινής Ποδηλασίας στις Καρυές

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Διεθνείς αγώνες ορεινής Ποδηλασίας στις Καρυές

Spartorama 11/10/2021 Εκτύπωση Αθλητισμός Δημοτικά Κοινωνία
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Διεθνείς αγώνες ορεινής Ποδηλασίας στις Καρυές
Συνδιοργανωτές: Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Σπάρτης, Σπαρτιατικό Γ.Σ.. Με την υποστήριξη της Alter Bike Tours
Οδός Εμπόρων

Με μεγάλη οργανωτική επιτυχία ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 10 Οκτωβρίου, οι Διεθνείς αγώνες ορεινής Ποδηλασίας στις Καρυές Λακωνίας.

Οι αγώνες ήταν ενταγμένοι στο πρόγραμμα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, με συνδιοργανωτές  τον Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Σπάρτης, τον Σπαρτιατικό Γ.Σ. και την υποστήριξη της Alter Bike Tours.

Την Παρασκευή 8-10 διεξήχθη αγώνας κατηγορίας C1 και την Κυριακή αγώνας κατηγορίας C2. H εκκίνηση και ο τερματισμός έγιναν στην πλατεία της Αράχοβας και οι διαδρομές περιελάμβαναν δασικούς δρόμους και μονοπάτια γύρω από το χωριό.

‘Έλαβαν μέρος ποδηλάτες από Γαλλία, Ιταλία, Ισραήλ, Κολομβία, Μεξικό, Ισπανία, Ελβετία, Κύπρο,  Βόρεια Μακεδονία και Ελλάδα, ενώ έλειψαν αρκετές χώρες, καθότι υπήρχαν δυσκολίες στην έκδοση της Visas λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά του COVID-19.

Οι ποδηλάτες και τις δυο ημέρες έδωσαν κυριολεκτικά μάχη με τις λάσπες, λόγω δυνατής βροχής, αλλά δεν τους εμπόδισε να προσφέρουν πλούσιο θέαμα, σε μια πολύ δύσκολη και απαιτητική πίστα.

Η Αράχωβα ενδείκνυται για ποδηλατικές διαδρομές, σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον και σημαντικές τουριστικές υποδομές. Γι αυτό και η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας αξιολογεί θετικά κάθε χρόνο την διοργάνωση, μετά και την έκθεση που της αποστέλλει ο οριζόμενος από αυτή Διεθνής Κομισάριος. 

Μεγάλη η συμμετοχή στην επιτυχία της διοργάνωσης επίσης, της Τοπικής Κοινότητας Καρυών, του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρυών, των εθελοντών αλλά και των κατοίκων του χωριού.

Την Κυριακή 10/10, στις απονομές παρευρέθηκαν, ο Δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας, ο Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού  Σταύρος Περγαντής, ο πρώην Δήμαρχος Σπάρτης Βαγγέλης Βαλιώτης, Δημοτικοί Σύμβουλοι και ο Πρόεδρος του Σπαρτιατικού ΓΣ Παναγιώτης Πριστούρης.
















  



Οδός Εμπόρων