Vekrakos
Spartorama | Η τοποθέτηση Σπυριδάκου στο Πε.Συ., για την υπόθεση της παράστασης Λιγνάδη στο Κατάστημα Κράτησης Τρίπολης

Η τοποθέτηση Σπυριδάκου στο Πε.Συ., για την υπόθεση της παράστασης Λιγνάδη στο Κατάστημα Κράτησης Τρίπολης - video

Spartorama 10/11/2021 Εκτύπωση Θέατρο Κοινωνία Λακωνία Παιδεία Πολιτική
Η τοποθέτηση Σπυριδάκου στο Πε.Συ., για την υπόθεση της παράστασης Λιγνάδη στο Κατάστημα Κράτησης Τρίπολης
Απορώ, πως ένας άνθρωπος, γονέας, παρακολουθεί παράσταση που συμμετέχουν παιδεραστές, ξεπερνάει τις εσωτερικές συγκρούσεις του ως γονέας και συγκινείται με τις καλλιτεχνικές επιδόσεις αυτών των ανθρώπων
Οδός Εμπόρων

Η τοποθέτηση μου στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την υπόθεση της παράστασης Λιγνάδη στο Κατάστημα Κράτησης Τρίπολης:

«Όσον αφορά την υπόθεση παροχής αιγίδας και υποστήριξης από την Περιφέρεια (σε τι έγκειται η υποστήριξη θα θέλαμε να μας πείτε) στην παράσταση του υπόδικου για ειδεχθή εγκλήματα και προφυλακισμένου Λιγνάδη, ήμουν από τους πρώτους που τοποθετήθηκαν δημόσια και θα επαναλάβω και εδώ σήμερα πως πρόκειται για ένα τεράστιο ατόπημα που εκθέτει και ντροπιάζει την Πελοπόννησο.

Η Αιγίδα που δόθηκε ήταν των 200χρονων. Δε φτάνει που ως Περιφέρεια δεν εκμεταλλευτήκαμε τη μεγάλη επέτειο για να πρωτοστατήσουμε ως οφείλαμε ως Κοιτίδα της Επανάστασης, και οι επετειακές μας εκδηλώσεις είναι άνευ ουσίας, χωρίς λαϊκή συμμετοχή και χωρίς ταυτότητα, καταφέραμε να αμαυρώσουμε και την επέτειο και τη μνήμη των ηρωικών προγόνων μας με αυτήν την πραγματικά ανεξήγητη κίνηση.

Και ενώ ήδη με αυτήν την απόφαση που πάρθηκε αυθαίρετα όπως γίνεται συνήθως χωρίς τη σύμφωνη γνώμη κανενός συλλογικού οργάνου, προκλήθηκε μεγάλη ζημιά, υπήρξε και κερασάκι στην τούρτα: οι δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας σε εκπομπή της πρωινής ζώνης σε γνωστό κανάλι ότι ήταν συγκινητική η ερμηνεία ή οι ερμηνείες, ποιων άραγε; καταδικασμένων για σεξουαλική κακοποίηση 12 χρόνων παιδιών.

Αφού συγκινήθηκε υποθέτω πως θα χειροκρότησε κιόλας.

Απορώ, πως ένας άνθρωπος, γονέας, παρακολουθεί παράσταση που συμμετέχουν παιδεραστές, ξεπερνάει τις εσωτερικές συγκρούσεις του ως γονέας και συγκινείται με τις καλλιτεχνικές επιδόσεις αυτών των ανθρώπων.

Προσωπικά δε θα μπορούσα να βρεθώ στον ίδιο χώρο μαζί τους χωρίς να νιώθω αηδία και αποστροφή, συναισθήματα που θα κάλυπταν κάθε άλλη σκέψη, πολύ περισσότερο δε θα είχα την ψυχραιμία να εκτιμήσω την καλλιτεχνική αξία της όποιας εκδήλωσης.

Μη μας πείτε για σωφρονισμό και ένταξη των κρατουμένων, μόνο αυτά δεν ήταν στο μυαλό του Λιγνάδη που η ίδια η Υπουργός, όπως και η εισαγγελέας μόλις πριν λίγες μέρες χαρακτήρισε επικίνδυνο άνθρωπο με μεγάλη ικανότητα στην εξαπάτηση και εσείς επικροτήσατε και ενισχύσατε την προσπάθεια του να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη.

Όσο για το ότι προσφέρατε αιγίδα και χρηματοδότηση αφηρημένα για εκδηλώσεις σωφρονιστικού χαρακτήρα στις φυλακές χωρίς να γνωρίζετε πως πρόκειται για το Λιγνάδη, δυστυχώς δεν πείθετε.

Σε όλα τα μέσα επί μήνες κυκλοφορούσε ότι ο Λιγνάδης ετοιμάζει παράσταση στο Κατάστημα Κράτησης Τρίπολης.

Η αιγίδα ήταν των 200χρονων, έχει συγκεκριμένο χαρακτήρα,(φαντάζομαι δεν τη δίνετε όπου όπου), άρα αποκλείεται να μη γνωρίζατε το περιεχόμενο της εκδήλωσης.

Στις αποφάσεις χρηματοδότησης ενώ σε άλλες περιπτώσεις αναφέρετε με λεπτομέρειες τι και ποιος θα χρηματοδοτηθεί, σε αυτές μιλάτε αφηρημένα για τεκμηριωμένα αιτήματα στη διεύθυνση πολιτισμού.

Ανεπίτρεπτο επίσης είναι να λέτε ότι δίνεται αιγίδα από την Περιφέρεια σε οτιδήποτε αν δεν έχει διερευνηθεί ενδελεχώς γιατί έτσι διακυβεύεται το κύρος της.

Μήπως να σας θεωρήσουμε μωρές παρθένες για να σας δικαιολογήσουμε αλλά αν αυτό είναι ελαφρυντικό για σας, είναι τραγικό για τον τόπο.»


Οδός Εμπόρων