Vekrakos
Spartorama | Μικρές εξομολογήσεις από τον Ελαιοπαραγωγό Γιώργο Σακελλαρόπουλο

Μικρές εξομολογήσεις από τον Ελαιοπαραγωγό Γιώργο Σακελλαρόπουλο

Spartorama 12/12/2021 Εκτύπωση Άρθρα Δημοτικά Κοινωνία Οικονομία
Μικρές εξομολογήσεις από τον Ελαιοπαραγωγό Γιώργο Σακελλαρόπουλο
«Σήμερα… Τα ψιλά γράμματα… Η μοναχική πορεία... Ο βαθμός δυσκολίας και η δικαίωση…»
Οδός Εμπόρων

Σήμερα θα ήθελα να μου επιτρέψετε να κάνω μια ιδιαίτερη αναφορά, να πω δύο λόγια παραπάνω για ένα ελαιόλαδο μας που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2021, τη φετινή χρονιά δηλαδή, και έφτασε σε ένα απίστευτα υψηλό σημείο διάκρισης στην παγκόσμια κατάταξη των ελαιολάδων του 2021.

Ο μεγαλύτερος βαθμός δυσκολίας βρίσκεται στο να φτάσει ένα ελαιόλαδο στις κορυφαίες θέσεις του κόσμου όταν κυκλοφορεί για 1η φορά, και δεν έχει τεσταριστεί πουθενά, χωρίς να έχει καμία άλλη περαιτέρω γευσιγνωστική δοκιμή, με μηδενική προϊστορία, κατευθείαν στον μεγάλο διεθνή συναγωνισμό.

Το ελαιόλαδο αυτό είναι το γαστρονομικό ελαιόλαδο «Masterpiece blend evoo», που εντάσσεται στην ιδιαίτερη σειρά ελαιολάδων των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου με την ονομασία «Olive Oil Jewels», δηλαδή στα «Κοσμήματα του Ελαιολάδου».

Το ελαιόλαδο κόσμημα «Masterpiece blend evoo», ανήκει στην κατηγορία των πολυπολιτισμικών gourmet ελαιολάδων, όπου με τον σπάνιο συνδυασμό των συστατικών του και την παγκόσμια μοναδικότητα στην παραγωγή του, αποτελεί μια γευσιγνωστική εμπειρία υψηλής γαστρονομίας, ένα γευστικό ταξίδι στις γεύσεις του κόσμου, με πικάντικες αποχρώσεις.

Το 2021 για το ελαιόλαδο «Masterpiece blend evoo» εξελίσσεται σε ένα ταξίδι με διάφορες στάσεις  ανά τον κόσμο, στους μεγάλους διαγωνισμούς ελαιολάδων παγκοσμίως, όπου κρίνεται, τεστάρετε  και συγκρίνεται από ειδικούς υψηλού κύρους για 1η φορά.

Βραβεύεται παντού…

Βερολίνο Γερμανία, Τόκυο Ιαπωνία, Παλμί Καλάμπρια Ιταλία, Παρίσι Γαλλία, Βερόνα Ιταλία, Εντρεμίτ Τουρκία, Κυομπάσι Ιαπωνία, Λονδίνο Αγγλία, Μόντρεαλ Καναδά, Ιερουσαλήμ Ισραήλ, και Μεντόζα Αργεντινή.

Το αποτέλεσμα  στην τελική παγκόσμια κατάταξη ελαιολάδων του 2021 είναι μια μεγάλη επιβράβευση του, από τους ειδικούς και τους κριτές σε διεθνές επίπεδο.

Εντάσσεται πλέον στην 2η θέση του κόσμου για το 2021, από την 1η χρονιά κυκλοφορίας του, στα καλύτερα γαστρονομικά ελαιόλαδα παγκοσμίως, κατέχοντας πλέον το παγκόσμιο ρεκόρ πρωτοεμφανιζόμενου ελαιολάδου με 549,50 πόντους.

Αυτός είναι ο πραγματικός βαθμός δυσκολίας αλλά και η μεγάλη δικαίωση, τα ψιλά γράμματα που συνήθως δεν είναι ορατά στον περισσότερο κόσμο βλέποντας μόνο ένα τελικό αποτέλεσμα.

Άσχετα με το ποιος ή πως αναγνωρίζεται ή προβάλλεται, σε τοπικό ή εθνικό επίπεδο, όλο αυτό ξεκινά και ταξιδεύει σε παγκόσμιο επίπεδο από έναν Έλληνα ελαιοπαραγωγό, από ένα τόπο συγκεκριμένο, τη Σπάρτη Λακωνίας, και από την ιστορική χώρα μας, την Ελλάδα και είναι αυτό που πραγματικά με κάνει πολύ υπερήφανο.


Βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου 

Single Estate, Terroir, Organic, Innovation, 1992. 

www.bioarmonia.gr


Από ανάρτηση στα ΜΚΔ


Οδός Εμπόρων