Vekrakos
Spartorama | Δίαυλος: «Γονείς και έφηβοι: Από τις συγκρούσεις στην επικοινωνία» και «Επικοινωνία στην Οικογένεια»

Δίαυλος: «Γονείς και έφηβοι: Από τις συγκρούσεις στην επικοινωνία» και «Επικοινωνία στην Οικογένεια»

Spartorama 17/12/2021 Εκτύπωση Δημοτικά Εκδηλώσεις Κοινωνία Παιδεία
Δίαυλος: «Γονείς και έφηβοι: Από τις συγκρούσεις στην επικοινωνία» και «Επικοινωνία στην Οικογένεια»
Εκπαιδεύτριες του διαδικτυακού βιωματικού σεμιναρίου ήταν και πάλι η Παπαδοπούλου Ιωάννα - Ψυχολόγος ΜSc & η Γκουντούνα Ασπασία - Κοινωνική Λειτουργός & Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου.
Οδός Εμπόρων

Όπως είχαμε ανακοινώσει οι διαδικτυακές ομάδες γονέων που είχαν ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2020, συνεχίστηκαν και μετά τις διακοπές του καλοκαιριού, το τρίμηνο Οκτωβρίου - Δεκεμβρίου. Τέλη Δεκέμβρη πια και φτάσαμε στο τέλος αυτού του ταξιδιού με την πρώτη ομάδα που αφορούσε γονείς εφήβων με τίτλο: «Γονείς και έφηβοι: Από τις συγκρούσεις στην επικοινωνία» να ολοκληρώνεται την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου μετά από 5 τρίωρες συναντήσεις ενώ η ομάδα γονέων παιδιών δημοτικού με τίτλο: «Επικοινωνία στην Οικογένεια», ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου μετά από 4 τρίωρες συναντήσεις. Οι θεματικές που διαπραγματευτήκαμε ήταν:

  • Ενίσχυση της Αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης παιδιών & εφήβων
  • Σεξουαλικότητα και Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση 
  • Έφηβοι και Αλκοόλ
  • Οργάνωση και εποπτεία της μελέτης του παιδιού στο σπίτι
  • Ενδοσχολικός εκφοβισμός και ο ρόλος των γονέων
  • Τα Λαϊκά Παραμύθια και η αξία τους στη ζωή του παιδιού

Εκπαιδεύτριες του διαδικτυακού βιωματικού σεμιναρίου ήταν και πάλι η  Παπαδοπούλου Ιωάννα - Ψυχολόγος ΜSc & η Γκουντούνα Ασπασία - Κοινωνική Λειτουργός & Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου.

Τα σεμινάρια λειτούργησαν στη βάση των αρχών που διέπουν τη λειτουργία της ομάδας, δίνοντας στα μέλη τη δυνατότητα για ασφαλή συνύπαρξη και δημιουργική έκφραση, αυξάνοντας την ευαισθησία, αυτογνωσία και αυτοεκτίμηση των μελών, κάνοντάς τους πιο λειτουργικούς ως Ανθρώπους και ως Γονείς.

Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες στα δύο αυτά βιωματικά σεμινάρια, για την ενεργό συμμετοχή τους, για την εμπειρία της σύνδεσης αλλά και τις σκέψεις, τις εμπειρίες και τον πλούτο των συναισθημάτων που μοιραστήκαμε όλη αυτή τη χρονιά που μας πέρασε.

Ευχόμαστε σε όλους Καλά Χριστούγεννα και το Νέο Έτος να φέρει Υγεία, Παγκόσμια Ειρήνη, Εγγύτητα και Αγκαλιές που σε όλους μας έχουν λείψει!




  



Οδός Εμπόρων