Vekrakos
Spartorama | Τοποθέτηση της Μαργαρίτας Σπυριδάκου στο ΠΕΣΥΠ κατά τη διαδικασία εκλογής μελών Οικονομικής Επιτροπής

Τοποθέτηση της Μαργαρίτας Σπυριδάκου στο ΠΕΣΥΠ κατά τη διαδικασία εκλογής μελών Οικονομικής Επιτροπής - video

Spartorama 10/01/2022 Εκτύπωση Κοινωνία Λακωνία Οικονομία Πολιτική
Τοποθέτηση της Μαργαρίτας Σπυριδάκου στο ΠΕΣΥΠ κατά τη διαδικασία εκλογής μελών Οικονομικής Επιτροπής
«…δεσμεύομαι ότι θα παρακολουθώ στενά τις εργασίες της Οικονομικής Επιτροπής στα πλαίσια των δικαιωμάτων μου ως ανεξάρτητη περιφερειακή σύμβουλος και θα ασκώ έλεγχο όπου κρίνω ότι αυτό είναι αναγκαίο»
Οδός Εμπόρων

Μετά τις εκλογές  που έλαβαν χώρα χτες 9/1/2022 στην πρώτη συνεδρίαση του ΠΕΣΥΠ στη νέα χρονιά για ανάδειξη Προεδρείου και μελών Οικονομικής Επιτροπής, θέλω να συγχαρώ τους νεοεκλεγέντες και να τους ευχηθώ καλή δύναμη και επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα!

Πλην ενός! Του κυρίου Οικονόμου που συμμετείχε στις εκλογές ως «ανεξάρτητος» περιφερειακός σύμβουλος βάσει νέας εγκυκλίου για την διενέργεια των εν λόγω εκλογών.

 

Ο  κύριος Οικονόμου μόνο τυπικά είναι ανεξάρτητος αφού ο Περιφερειάρχης με απόφαση του ( ΑΔΑ: ΨΛΟ37Λ1-7ΒΓ ) τον έχει ορίσει  Εντεταλμένο  Σύμβουλο  με αρμοδιότητα:

  1. Την επίλυση των προβλημάτων και προώθηση του θέματος ανέγερσης Διοικητηρίου  Κορινθίας
  2. Την προώθηση κατασκευής συμπληρωματικών έργων στο Αστεροσκοπείο Κρυονερίου 

Επιπλέον θυμάμαι πολύ καλά ότι ο συγκεκριμένος «ανεξάρτητος» περιφερειακός σύμβουλος συμμετείχε από το 2020 κιόλας στις ενδοπαραταξιακές συνεδριάσεις της πρώην  παράταξής μου, ψηφίζει στο Πε.Συ.Π.  σαν να ανήκει στην Περιφερειακή Αρχή και συμμετέχει σε κάθε της δραστηριότητα και παρουσία. 

Μάλιστα μετά την παραίτηση μου από τη θέση εντεταλμένης, εγώ εκδιώχθηκα από τις συνεδριάσεις της παράταξης, πολύ πριν ανεξαρτητοποιηθώ, ενώ αυτός γνωρίζω καλά ότι έκτοτε συμμετέχει αδιαλείπτως. 

Άλλωστε η «ανεξαρτησία» του κυρίου Οικονόμου ...και άλλων ...μόλις μια μέρα μετά τις εκλογές, σήμερα, επιβεβαιώθηκε από την τοποθέτηση του στη θέση  Προέδρου του Νομικού Προσώπου της Περιφέρειας, «Ενεργειακή Κοινότητα» και αναμένουμε να μάθουμε αν αυτή η θέση είναι έμμισθη...! 

Είναι σαφές ότι ο Περιφερειάρχης ενδιαφερόταν ιδιαίτερα για την εκλογή του, αφενός γιατί θέλει τον απόλυτο έλεγχο στην Οικονομική  Επιτροπή, αφετέρου γιατί φοβόταν «μη σπάσει ο διάβολος το ποδάρι του» και βρεθεί στην Επιτροπή κάποιος ….ή κάποια ….που δε θα ήθελε με κανένα τρόπο, ακριβώς γιατί φοβάται τον έλεγχο. 

Προσωπικά, αν και θα μπορούσα να θέσω υποψηφιότητα ως πραγματικά ανεξάρτητη και παρόλο που μου προτάθηκε από συναδέλφους και τους ευχαριστώ γι΄ αυτό, αποφάσισα να μη διεκδικήσω μια θέση στην Οικονομική Επιτροπή και να μην αναμειχθώ σε «σικέ» διαδικασίες και «παιχνιδάκια».

Κάλεσα τον κ. Οικονόμου να αποσύρει την υποψηφιότητά του και να μην καταλάβει μια θέση που ανήκει δικαιωματικά της παρατάξεις της αντιπολίτευσης και οπωσδήποτε όχι σε συνεργάτη του κυρίου Νίκα! 

Όλο αυτό αποτελεί στρέβλωση της Δημοκρατικής διαδικασίας των εκλογών του 2019. 

Δεν το έκανε, κατήγγειλα την πράξη του και απείχα από τη διαδικασία. 

Παρ΄ όλα αυτά με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους Λάκωνες πολίτες που μου εμπιστεύτηκαν την ψήφο τους, δεσμεύομαι ότι θα παρακολουθώ στενά τις εργασίες της Οικονομικής Επιτροπής στα πλαίσια των δικαιωμάτων μου ως ανεξάρτητη περιφερειακή σύμβουλος και θα ασκώ έλεγχο όπου κρίνω ότι αυτό είναι αναγκαίο ώστε να γίνεται συνετή διαχείριση του δημόσιου χρήματος προς όφελος όλων των Πελοποννησίων.

Άλλωστε έχω αποδείξει με τη μέχρι τώρα πορεία μου στο Περιφερειακό Συμβούλιο ότι βάζω τις αρχές, τις αξίες, τα πιστεύω μου και τα συμφέροντα των πολιτών, πάνω από το βόλεμα και την ανάγκη προσκόλλησης σε θέσεις εξουσίας. 

 

Μαργαρίτα Σπυριδάκου
Χειρουργός Οδοντίατρος
Περιφερειακή Σύμβουλος
ΠΕ Λακωνίας


Οδός Εμπόρων