Vekrakos
Spartorama | Αυγά Ταϋγέτου: Απάντηση σε Ανώνυμο Σχόλιο

Αυγά Ταϋγέτου: Απάντηση σε Ανώνυμο Σχόλιο

Spartorama 16/01/2022 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Υγεία
Αυγά Ταϋγέτου: Απάντηση σε Ανώνυμο Σχόλιο
«...οι συσκευασίες που έρχονται απευθείας σε επαφή με το τρόφιμο δεν γίνεται να επαναχρησιμοποιηθούν ως έχουν αλλά να ανακυκλωθούν»
Οδός Εμπόρων

Σε απάντηση του «Ανώνυμο Σχόλιο #2245», όπου αναφέρθηκε το όνομά της η εταιρεία «Αυγά Ταϋγέτου», μας έστειλε την παρακάτω απάντηση, με την παράκληση να δημοσιευτεί:


«Η επαναχρησιμοποίηση συσκευασιών που έρχονται σε απευθείας επαφή με το τρόφιμο δεν επιτρέπεται βάση νόμου, για λόγους Ασφάλειας Τροφίμων.

Με απλά λόγια, ένα συσκευασμένο τρόφιμο «φεύγει» από την επιχείρηση που το παράγει και ακολουθεί μια πορεία αλλάζοντας θέσεις και χειριστές μέχρι να φτάσει στον τελικό καταναλωτή. Συσκευάζοντας τα τρόφιμα τα προστατεύουμε από εξωγενείς επιμολύνεις.

Μια σχετικά απλή αλυσίδα από την συσκευασία ενός τροφίμου και μετά περιλαμβάνει:

  • μεταφορά με αυτοκίνητο στο κατάστημα πώλησης,
  • αποθήκευση στο σημείο πώλησης,
  • έκθεση στο σημείο πώλησης,
  • μεταφορά με άλλα τρόφιμα από τον καταναλωτή και
  • αποθήκευση στο ψυγείο του καταναλωτή (μαζί με άλλα τρόφιμα).

Όπως γίνεται αντιληπτό η συσκευασία του τροφίμου έχει έρθει σε επαφή με πολλά αντικείμενα, χέρια και τρόφιμα που θα μπορούσαν σε όλο αυτό το «ταξίδι» να είναι δυνητικοί κίνδυνοι για το τρόφιμο, εάν δεν το προστάτευε η συσκευασία. Για το λόγο αυτό οι συσκευασίες που έρχονται απευθείας σε επαφή με το τρόφιμο δεν γίνεται να επαναχρησιμοποιηθούν ως έχουν αλλά να ανακυκλωθούν. 

Ωστόσο, μιας και θέτετε το παγκοσμίου ενδιαφέροντος θέμα της ανακύκλωσης υλικών, προς απάντηση σας αναφέρουμε ότι το υλικό συσκευασίας που χρησιμοποιούμε είναι 100% ανακυκλώσιμο RPET, που είναι και η πλέον χρησιμοποιούμενη μέθοδος ανακύκλωσης πλαστικών ανά τον πλανήτη.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η πλαστική συσκευασία των αυγών έχει φτιαχτεί από υλικά που είναι 100% ανακυκλωμένο PET (RPET), το οποίο προέρχεται από  καθημερινά αντικείμενα υλικού PET όπως τα πλαστικά μπουκάλια νερού και άλλα πλαστικά αντικείμενα PET καθημερινής χρήσης, που μπορούν μετά την χρήση τους να ξαναμπούν σε μπλε κάδους και να επαναχρησιμοποιηθούν σαν πρώτη ύλη για την παραγωγή άλλων πλαστικών συσκευασιών. 

Συμπερασματικά όπως ορθά σας είπαν στο κατάστημα που προμηθευτήκατε τα αυγά μας, δεν επαναχρησιμοποιούμε τις αυγοθήκες τις ανακυκλώνουμε. 

Για οποιαδήποτε πληροφορία είμαστε στη διάθεση σας! 


Ελένη Παπαγιαννοπούλου
Τεχνολόγος Τροφίμων
Επιχείρησης Αυγά Ταϋγέτου»


Οδός Εμπόρων