Vekrakos
Spartorama | Μία άλλη προοπτική για την αξιοποίηση του αεροδρομίου της Σπάρτης…

Μία άλλη προοπτική για την αξιοποίηση του αεροδρομίου της Σπάρτης…

Spartorama 10/02/2022 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Λακωνία Οικονομία Πολιτική
Μία άλλη προοπτική για την αξιοποίηση του αεροδρομίου της Σπάρτης…
Ο κ. Δαβάκης ζητεί να πληροφορηθεί αν μπορεί να εξεταστεί το ενδεχόμενο παραχώρησης για το αεροδρόμιο της Σπάρτης σε ιδιώτες, με σκοπό την αξιοποίησή του στη βάση συγκεκριμένου, βιώσιμου επιχειρηματικού σχεδίου
Οδός Εμπόρων

Με αφορμή την πρόσφατη παραχώρηση σε ιδιωτική εταιρεία του στρατιωτικού αεροδρομίου στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας και μετά τη δυστοκία που μέχρι τώρα παρατηρείται, δύο χρόνια μετά την ανάληψη της σχετικής πρωτοβουλίας του, ο κ. Δαβάκης κατέθεσε κοινοβουλευτική Ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, με την οποία ζητεί να πληροφορηθεί αν μπορεί να εξεταστεί το ενδεχόμενο αντίστοιχης παραχώρησης και για το αεροδρόμιο της Σπάρτης σε ιδιώτες, με σκοπό την αξιοποίησή του στη βάση συγκεκριμένου, βιώσιμου επιχειρηματικού σχεδίου.

Μετά την κατάθεση της Ερώτησης, ο κ. Δαβάκης δήλωσε:

«Τη δυνατότητα της αξιοποίησης του Αεροδρομίου της Σπάρτης από ιδιωτικούς φορείς, στη βάση ενός συγκεκριμένου και βιώσιμου επιχειρηματικού σχεδίου που θα είναι προς όφελος και της περιοχής και του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας (ΜΤΑ), όπως ακριβώς έγινε με το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα στην Καβάλα, προσπαθώ να διερευνήσω με την κατάθεση νέας Ερώτησης στη Βουλή, προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας. Ιδιαίτερα μετά τη δυστοκία που μέχρι σήμερα παρατηρείται, δύο χρόνια μετά τη σχετική πρωτοβουλία μου...

Πιστεύω, ότι τόσο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας όσο και οι τοπικοί φορείς, πρέπει πλέον να προσεγγίσουμε την αξιοποίηση του αεροδρομίου από μηδενική βάση και με ανοιχτό μυαλό, ξεκινώντας από μία δημόσια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η οποία θα «καταγράψει» την πραγματική ζήτηση που υπάρχει στην εγχώρια και διεθνή αγορά για μια τέτοια υποδομή.

Για τον λόγο αυτόν, κατέθεσα Ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, με την οποία ζητώ να πληροφορηθώ τρία απλά πράγματα:

  • Αν μέχρι στιγμής έχει υπάρξει επισήμως σχετικό ενδιαφέρον από πλευράς ιδιωτών.
  • Αν το ΜΤΑ προτίθεται να προχωρήσει στην προκήρυξη μίας δημόσιας, ανοιχτής πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.
  • Υπό ποιους όρους πραγματοποιούνται σύμφωνα με την επικρατούσα πρακτική τέτοιου είδους παραχωρήσεις.

Θα υποστηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις κάθε ρεαλιστική, βιώσιμη και μακροχρόνια πρόταση αξιοποίησης του αεροδρομίου της Σπάρτης.»


Οδός Εμπόρων