Vekrakos
Spartorama | Σπάρτη: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι συλληφθέντες για τα κυνοκομεία - κολαστήρια στον Δήμο του Πέτρου Δούκα

Σπάρτη: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι συλληφθέντες για τα κυνοκομεία - κολαστήρια στον Δήμο του Πέτρου Δούκα

Spartorama 28/02/2022 Εκτύπωση Δημοτικά Δικαιοσύνη Κοινωνία Πολιτική Πολιτισμός
Σπάρτη: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι συλληφθέντες για τα κυνοκομεία - κολαστήρια στον Δήμο του Πέτρου Δούκα
Μεταξύ των τριών κατηγορουμένων και ο αντιδήμαρχος Σπάρτης - Είχαν διαρρεύσει φρικτές εικόνες κακοποιημένων ζώων από τα καταφύγια
Οδός Εμπόρων

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά από πολύωρη διαδικασία οι συλληφθέντες για την υπόθεση λειτουργίας των καταφυγίων ζώων στη Σπάρτη, οι οποίοι αντιμετώπισαν κατηγορίες για την ακραία κακομεταχεριση αδέσποτων. 

Η απολογία των τριών ατόμων, του αντιδημάρχου Σπάρτης που έχει αρμοδιότητες για τα ζώα, του αναδόχου του έργου διαχείρισης των κυνοκομείων και της υπάλληλου, σε Εισαγγελέα και Ανακριτή ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης 24 και ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 25 Φεβρουαρίου 2022.  

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, με τη σύμφωνη απόφαση Εισαγγελέα και Ανακριτή αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, με χρηματική εγγύηση 4.000€ για τον καθένα και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα μέχρι να οριστεί η δίκη είτε είναι για πλημμέλημα είτε είναι για κακούργημα. 

Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν μετά τη διάρρευση φρικτών εικόνων από τα κακοποιημένα αδέσποτα του κυνοκομείου. 

Υπενθυμίζεται πως εικόνες σοκ, που προσβάλουν κάθε έννοια πολιτισμού και ανθρώπινης συμπεριφοράς έναντι των ζώων αντίκρισαν στα κυνοκομεία του Δήμου Σπάρτης οι υπεύθυνοι της φιλοζωικής Save a Greek Stray, που κάνουν επί διήμερο «έφοδο» στην περιοχή, με βάση τις καταγγελίες για κακοποίηση αδέσποτων. 

Ο δήμαρχος της… «εποποιίας» του 2007, Πέτρος Δούκας, φαίνεται ότι αντιμετωπίζει κάθε τραγωδία, με ελαφρότητα, παντελή αδιαφορία και περίσσιο θράσος, αφού οι δημοτικές υπηρεσίες του δείχνουν να μην συμμορφώνονται με καμία οδηγία, νόμο, ή ευρωπαϊκή συνθήκη, μετατρέποντας τα δύο κυνοκομεία σε κολαστήρια.

Όπως αναφέρουν στις καταγγελίες τους και μαρτυρά το οπτικοακουστικό υλικό, τα σκυλάκια «βρέθηκαν συγκεντρωμένα στο στρατόπεδο θανάτου της ντροπής, κουρελιασμένα, στοιβαγμένα, βρώμικα, αποστεωμένα, κατακρεουργημένα, άρρωστα, ημιθανή και νεκρά στο τέρμα της αλυσίδας τους». 

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση διαπίστωσε ότι «τα ζώα αναζητούν ένα καθαρό τετραγωνικό για να ξαπλώσουν, ένα εκατοστό θέας του επισκέπτη από τα συρματοπλέγματα και καταλήγουν δαγκωμένα από τα υπόλοιπα, που αντί για φαγητό τρώνε τα περιττώματα τους, ζώα άρρωστα να παρακαλούν για το τέλος τους».

«Αρρωστήσαμε από τις φωνές, τα κλάματα, τις κραυγές, τον ήχο της αλυσίδας που σέρνεται, τη μυρωδιά της αμμωνίας, τη μούχλα, τη σαπίλα» λένε οι υπεύθυνοι της Save a Greek Stray, η οποία υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Σπάρτης κατά παντός υπευθύνου για το αδίκημα της κακοποίησης ζώων και στα δύο κυνοκομεία του Δήμου. 

Η οργάνωση ζήτησε να διαταχθεί από την Εισαγγελία η παράδοση των ετοιμοθάνατων και των πολύ άρρωστων ζώων, προειδοποιώντας ότι έχει φωτογραφήσει με τηλεφακό όλα τα ζώα φωτογραφήθηκαν και η οποιαδήποτε απουσία θα ενταχθεί στη δικογραφία.


protothema.gr


Οδός Εμπόρων