Vekrakos
Spartorama | ΟΕΒΕΛ: Ενημερωτικό Κάλεσμα Συμμετοχής σε Κινητοποίηση

ΟΕΒΕΛ: Ενημερωτικό Κάλεσμα Συμμετοχής σε Κινητοποίηση

Spartorama 03/04/2022 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Οικονομία Πολιτική
ΟΕΒΕΛ: Ενημερωτικό Κάλεσμα Συμμετοχής σε Κινητοποίηση
Τετάρτη, 6 Απριλίου 2022, στις 11 το πρωί στο ΠΑΡΚΟ ΟΤΕ
Οδός Εμπόρων

Πανεθνική Ημέρα Δράσης και Κινητοποίησης για την στήριξη των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών από τις επιπτώσεις της τρέχουσας κρίσης. 

Η ραγδαία αύξηση, ιδίως των τιμών ενέργειας, καυσίμων, πρώτων υλών και προϊόντων, σε συνδυασμό με τη συσσώρευση υποχρεώσεων λόγω της πανδημίας έχει οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο σημαντικό αριθμό μικρών, πολύ μικρών επιχειρήσεων και αυτοαπασχολούμενων-ελεύθερων επαγγελματιών. Κάτω από αυτές τις συνθήκες η λήψη ουσιαστικών μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων καθίσταται αναγκαία για τη βιωσιμότητά τους.

Τα μέχρι τώρα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση έναντι της καλπάζουσας ακρίβειας, που απομειώνει δραματικά τα εισοδήματα και κατ’ επέκταση την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών, υπολείπονται των πραγματικών αναγκών. Την ίδια στιγμή μόνο το κόστος ενέργειας των επιχειρήσεων έχει τουλάχιστον τριπλασιαστεί, χωρίς να έχει ληφθεί κανένα αποτελεσματικό μετρό για τη συγκράτησή του. Μέσα σε αυτό το τοξικό περιβάλλον οι οφειλές των επιχειρήσεων αυξάνονται, ιδίως εκείνων που κατά τη διάρκεια της πανδημίας συσσώρευσαν υποχρεώσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο έχουν προγραμματιστεί για την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 κινητοποιήσεις σε ολόκληρη τη χώρα, ώστε η κυβέρνηση να αντιληφθεί και να ενεργήσει προς την κατεύθυνση λήψης αποτελεσματικών μέτρων έναντι της ακρίβειας και της υπερχρέωσης.

 

Καλούμε τα Σωματεία Μέλη μας, καθώς και όλους τους επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους της Λακωνίας να συμμετάσχουν στη Συγκέντρωση της ΣΠΑΡΤΗΣ, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 06 Απριλίου 2022 στις 11 το πρωί στο ΠΑΡΚΟ ΟΤΕ?

ώστε από κοινού με τους εργατοϋπαλλήλους και τις άλλες κοινωνικές ομάδες, εκεί, καθώς και στην Πορεία Διαμαρτυρίας που θα ακολουθήσει, να απαιτήσουμε μέτρα προκειμένου να αποφευχθούν οι δυσμενέστερες των συνεπειών από την τρέχουσα κρίση.

Τα βασικά αιτήματα που προτάσσουμε για την επιβίωση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων είναι:

  • Πλαφόν στις τιμές ενέργειες και μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης
  • Πάγωμα των οφειλών προς το Δημόσιο που δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια της πανδημίας. 
  • Προγράμματα επιδότησης του μη μισθολογικού κόστους για την διακράτηση των θέσεων εργασίας.



  


Οδός Εμπόρων