Vekrakos
Spartorama | Λόγια Θέλοντος Νου: «Πρόταση προς την Ιερά Σύνοδο»

Λόγια Θέλοντος Νου: «Πρόταση προς την Ιερά Σύνοδο»

Λόγια Θέλοντος Νου 06/04/2022 Εκτύπωση Εκκλησία Κοινωνία Παιδεία Πολιτισμός
Λόγια Θέλοντος Νου: «Πρόταση προς την Ιερά Σύνοδο»
«Καμιά προσευχή δεν πάει χαμένη. Η συμπροσευχή μάλιστα όλων ημών έχει μεγαλύτερη δύναμη»
Οδός Εμπόρων

Η πατρίδα μας και ο κόσμος περνάει μεγάλη κρίση ηθών και αξιών. Οι σειρήνες του πολέμου ηχούν στην Ευρώπη με δυσοίωνες δυστυχώς προοπτικές. Μπροστά σε αυτή τη δυσάρεστη πραγματικότητα η διαχρονική αξία της ορθοδόξου πίστεως μας γίνεται ακόμη πιο εμφανής. Στη δύναμη των ισχυρών της γης που βλέπουν τον πόλεμο ως εργαλείο επίλυσης των διαφορών τους, εμείς οι απλοί άνθρωποι ως ορθόδοξοι κι Έλληνες που είμαστε μπορούμε να αντιτάξουμε το πανίσχυρο όπλο της προσευχής.

Διανύοντας την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής ιδιαίτερη σημασία έχουν οι Χαιρετισμοί στην Υπεραγία Θεοτόκο. Εναποθέτουμε όλες τις ελπίδες μας στη Χάρη Της. Η προσευχή των πιστών όμως δεν έχει όρια. Δεν τελειώνει ποτέ.

Για όλους τους παραπάνω λόγους θέλοντας να προσαυξήσουμε την ένταση της προσευχής προς τον Πολυέλαιο και Μακρόθυμο Κύριο μας σε αυτούς τους δύσκολους όσο κι επικίνδυνους καιρούς απευθύνουμε  πρόταση προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος να ορίσει μία βραδιά έως την Κυριακή των Βαΐων, ώστε να γίνει ταυτόχρονα σε όλους τους ιερούς ναούς και τα μοναστήρια της Ελλάδος αγρυπνία για την ειρήνη όλου του κόσμου. Καμιά προσευχή δεν πάει χαμένη. Η συμπροσευχή μάλιστα όλων ημών έχει μεγαλύτερη δύναμη.

Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως αν η Ιερά Σύνοδος πάρει μια τέτοια απόφαση, οι πιστοί που πονούν για τη σημερινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κόσμος και η πατρίδα θα γεμίσουν με την παρουσία τους ιερούς ναούς.

 

Για την Υπογραφή
Λόγια Θέλοντος Νου


Οδός Εμπόρων