Vekrakos
Spartorama | Από τον Απόλλωνα στον Διόνυσο - Από το πνεύμα στο σώμα, από τον αθλητικό αγώνα στον αγώνα λόγου

Από τον Απόλλωνα στον Διόνυσο - Από το πνεύμα στο σώμα, από τον αθλητικό αγώνα στον αγώνα λόγου

Spartorama 28/04/2022 Εκτύπωση Αθλητισμός Δημοτικά Ιστορία Κοινωνία Παιδεία Πολιτισμός
Από τον Απόλλωνα στον Διόνυσο - Από το πνεύμα στο σώμα, από τον αθλητικό αγώνα στον αγώνα λόγου
Οι τέσσερις οργανωτές καλλιτέχνες και ερευνητές θα δώσουν μια παράσταση αφήγησης στα ελληνικά και γαλλικά και ένα αντίστοιχο βιωματικό σεμινάριο αναζητώντας την ένωση πνευματικής και σωματικής καλλιέργειας
Οδός Εμπόρων

Την Τετάρτη 4 Μαΐου στις 5:00 μ.μ. στον Κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης σε συνεργασία με τον Δρ. Στέλιο Πελασγό, το Πανεπιστήμιο του Μονπελιέ της Γαλλίας (τμήμα φυσικής αγωγής) και το Μεσογειακό Κέντρο Προφορικής Λογοτεχνίας (C.M.L.O.) της Γαλλίας πραγματοποιούν: 


Βιωματικό σεμινάριο λόγου με τίτλο: «Σώμα και πνεύμα στον μύθο και το παραμύθι»


5:00 μ.μ. – 7:00 μ.μ.

Κοινό: ενήλικες

Γλώσσα: ελληνικά και γαλλικά

 

Παράσταση αφήγησης με τίτλο: «Για ένα κλωνάρι ελιάς»


7:30 μ.μ. - 8:45 μ.μ. (περίπου)

Κοινό: παιδιά και ενήλικες

Γλώσσα: ελληνικά και γαλλικά

 

Διδάσκουν:

  • Δρ. Robin Recours (καθηγητής ανθρωπολογίας των σπόρ Πανεπιστημίου Μονπελιέ, αφηγητής)
  • Δρ. Στέλιος Πελασγός (αφηγητής, παιδαγωγός, συγγραφέας, καλλιτεχνικός διευθυντής διεθνών φεστιβάλ προφορικής λογοτεχνίας)
  • Καμέλ Γκενούν (αφηγητής, εκπαιδευτής αφηγητών, καλλιτεχνικός διευθυντής διεθνών φεστιβάλ προφορικής λογοτεχνίας)
  • Ροζάνα 

 

Στη Σπάρτη οι τέσσερις οργανωτές καλλιτέχνες και ερευνητές θα δώσουν μια παράσταση αφήγησης στα ελληνικά και γαλλικά και ένα αντίστοιχο βιωματικό σεμινάριο αναζητώντας την ένωση πνευματικής και σωματικής καλλιέργειας που είχε πραγματοποιήσει η ένωση του απολλώνιου με το διονυσιακό πνεύμα στην αρχαία Ελλάδα, ένωση που ακόμα ενεργή στα νεοελληνικά παραμύθια και την ελληνική λαϊκή τέχνη. 

Περισσότερα:

Οι καλλιτέχνες, ερευνητές και εκπαιδευτές μαζί με μια ομάδα φοιτητών/τριών και μαθητευόμενων αφηγητών περιηγούνται για ένα δεκαήμερο τους τόπους των πανελληνίων αγώνων της αρχαίας Ελλάδας, τα στάδια, τα θέατρα και τους ναούς ακούγοντας ξανά τους μύθους και τις αληθινές ιστορίες που ένωσαν το πνεύμα με το σώμα, την τέχνη με την άθληση. Στην διάρκεια των επισκέψεων τους στην Κόρινθο, την Νεμέα, την Σπάρτη, την Ολυμπία και την Αθήνα θα γίνονται εργαστήρια και παραστάσεις αφήγησης μύθων όπου οι Γάλλοι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν μαζί με κατοίκους των περιοχών που θα τους φιλοξενήσουν και ενδιαφέρονται για την χρήση του ζωντανού αφηγηματικού λόγου στην εκπαίδευση και την τέχνη. 

 

 

Η Πρόεδρος
του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού
& Περιβάλλοντος Δήμου  Σπάρτης
Ευγενία Πρέβα




  



Οδός Εμπόρων