Vekrakos
Spartorama | Ετήσιο μνημόσυνο Αρχ. Ανανία Κουστένη στην Καρκαλού Δημητσάνας

Ετήσιο μνημόσυνο Αρχ. Ανανία Κουστένη στην Καρκαλού Δημητσάνας

Spartorama 16/05/2022 Εκτύπωση Άνθρωποι! Εκκλησία Κοινωνία
Ετήσιο μνημόσυνο Αρχ. Ανανία Κουστένη στην Καρκαλού Δημητσάνας
Για τον βίο και το πολυποίκιλο έργο του Γέροντα Ανανία, ο οποίος πέρα από ευσυνείδητος κληρικός, ήταν καταξιωμένος συγγραφέας και μεταφραστής, μίλησε ο θεολόγος και σκηνοθέτης κ. Κωνσταντίνος Μπλάθρας
Οδός Εμπόρων

Την Πέμπτη 12 Μαίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας και Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ευστάθιος ιερούργησε στον Ι.Ν. Παναγίας των Βλαχερνών στην Καρκαλού Δημητσάνας. Εν συνεχεία τελέσθηκε το ετήσιο μνημόσυνο του αείμνηστου κτήτορα του Ι. Ναού, Αρχιμανδρίτη Ανανία Κουστένη, που καταγόταν από το ορεινό αυτό χωριό της Γορτυνίας. 

Για τον βίο και το πολυποίκιλο έργο του Γέροντα Ανανία, ο οποίος πέρα από ευσυνείδητος κληρικός, ήταν καταξιωμένος συγγραφέας και μεταφραστής, μίλησε ο θεολόγος και σκηνοθέτης κ. Κωνσταντίνος Μπλάθρας. 

Εν συνεχεία, για τον αείμνηστο Αρχιμανδρίτη μίλησε με λόγια αγάπης ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, ο οποίος είχε πνευματική σχέση μαζί του επί 60 συναπτά έτη. Ο Σεβασμιώτατος, μεταξύ των πολλών χαρισμάτων του π. Ανανία, επισήμανε τη θυσιαστική του αγάπη για τον συνάνθρωπο, την ανεξίτηλη προσφορά του στην Εκκλησία και τα Γράμματα καθώς και την αγάπη για την ταπεινή γενέτειρά του στην οποία θέλησε να αναπαυθεί. Ολοκληρώνοντας, ευχαρίστησε τον κ. Απόστολο Κουστένη, που με περίσσια αγάπη φροντίζει τον Ιερό Ναό, ο οποίος αποτελεί πηγή ψυχικής γαλήνης για κάθε προσκυνητή. 

Από την πλευρά του, ο ανηψιός του αειμνήστου, κ. Απόστολος Κουστένης, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας για την τιμητική παρουσία και τα θερμά λόγια αγάπης, καθώς και όλους όσοι συμμετείχαν στο ετήσιο μνημόσυνο. 

Η θρησκευτική τελετή ολοκληρώθηκε με την τέλεση Τρισάγιου στον τάφο του πατρός Ανανία Κουστένη. 

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας επισκέφθηκε το ιστορικό ορεινό Μοναστήρι, 16ου αιώνα, της Αγίας Παρασκευής Βάχλιας, όπου είχε εποικοδομητική συνεργασία με την αδελφότητα της Μονής (απ΄ όπου η τελευταία φωτογραφία). 

(φωτογραφίες: Δημήτριος Σκιαδάς)


Οδός Εμπόρων