Vekrakos
Spartorama | Με χτυπήματα κάτω από την μέση, νηπιακού επιπέδου, αντιδρά πλέον ο κ. Δήμαρχος στην κριτική εναντίον του

Με χτυπήματα κάτω από την μέση, νηπιακού επιπέδου, αντιδρά πλέον ο κ. Δήμαρχος στην κριτική εναντίον του - video

Spartorama 15/05/2022 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Οικονομία Πολιτική
Με χτυπήματα κάτω από την μέση, νηπιακού επιπέδου, αντιδρά πλέον ο κ. Δήμαρχος στην κριτική εναντίον του
Δούκας προς Κουρεμπή: «Όταν με το καλό κάνουμε αντιδημαρχία καφενειακού τουρισμού θα είσαστε ο πρώτος υποψήφιος για την θέση.»
Οδός Εμπόρων

Το συμβάν κατεγράφη στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης, 4 Μαΐου 2020, όταν ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Παναγιώτης Πριστούρης στην ανάλυση του χαρακτήρισε τον κ. Δήμαρχο τουρίστα στην πόλη του.

Χωρίς να έχει τον λόγο ο κ. Δήμαρχος απευθυνόμενος στον αρχηγό της Μείζονος αντιπολίτευση παρουσίασε τον χαρακτηρισμό «τουρίστας», εκ μέρους του κ. Πριστούρη ως χυδαίο και του ζήτησε έμμεσα να παρέμβει. Ο κ. Αργειτάκος αντέτεινε ότι ο χαρακτηρισμός δεν είναι χυδαίος, μπορεί να είναι αληθής ή ψευδής, αλλά μόνο χυδαίος δεν είναι.

Εντύπωση προκάλεσε (και γενικότερα προκαλεί αφού δεν είναι η πρώτη φορά) και η στάση της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου της κ. Δαράκη, η οποία θεωρεί αναφαίρετο δικαίωμά της να λαμβάνει αυθαίρετα τον λόγο και να τοποθετείται επί παντός επιστητού (σαν άλλος Δρυίδης του χωριού) κατά κύριο λόγο υπερασπιζόμενη τον κ. Δήμαρχο και την παράταξή της. Φαίνεται να μη διαψεύδει το στερεότυπο «ουδείς μωρότερος την ιατρών…» ή να θεωρεί ότι ο συντονισμός ενός Δημοτικού Συμβουλίου δεν διαφέρει και πολύ από τον συντονισμό μιας τάξης Δημοτικού Σχολείου.

Σε σχετική παρατήρηση του αντιπροέδρου του Δ.Σ. ότι δεν έχει το δικαίωμα να σχολιάζει τις τοποθετήσεις των άλλων Δημοτικών Συμβούλων απάντησε ότι δε είναι μόνο πρόεδρος του Δ.Σ. αλλά και Σύμβουλος οπότε δικαιούται να λαμβάνει τον λόγο. Το ερώτημα είναι ποιος της δίνει την άδεια να λαμβάνει τον λόγο, ο εαυτός της; Το «Γιάννης πίνει, Γιάννης κερνάει», είναι κόκκινο πανί για τον οποιοδήποτε νομοθέτη σε δημοκρατικά καθεστώτα.

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο Δημοτικός Σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Γεώργιος Κουρεμπής ο οποίος αφού διάβασε από λεξικό τον ορισμό του τουρίστα, απευθυνόμενος στον κ. Δήμαρχο δήλωσε ότι ο ίδιος δεν πιστεύει ότι είναι τουρίστας απλώς ότι κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να αποδείξει το αντίθετο.

 

Ήταν το νεαρό της ηλικίας του κ. Κουρεμπή που προκάλεσε την μήνη του κ. Δημάρχου, ο οποίος αντέδρασε με τα μόνα όπλα που του έχουν απομείνει, τα πισώπλατα και τα κάτω από την μέση συκοφαντικά χτυπήματα.

Αφού κλάφτηκε στο σώμα ότι για χάρη της Σπάρτης έχει κάνει προσωπικές θυσίες και έχει στερηθεί την γυναίκα του, τον γιό του, την οικογένεια του, το σπιτάκι του και τις δουλειές του (ή για να μεταφράσω, «ποινή εκτίω» όπως δήλωνε κάποτε ο Βύρων Πολύδωρας) εκτόξευσε τις εξής «κατηγορίες», εναντίον:

Του κ. Κουρεμπή:

«Εσείς κ. Κουρεμπή τι έχετε στερηθεί; Πέντε ώρες στο καφενείο κάθε φορά που κάνουμε Δημοτικό Συμβούλιο; Όταν με το καλό κάνουμε αντιδημαρχία καφενειακού τουρισμού θα είσαστε ο πρώτος υποψήφιος για την θέση.» 

Του κ. Πριστούρη

«Όσον αφορά τον κ. Πριστούρη, να του πω ότι εγώ δεν είμαι ούτε ανεπάγγελτος, ούτε τρώω τα λεφτά του μπαμπάκα μου»

 

Μετά άρχισαν τα παιδικά: «κ. Πριστούρη γιατί μυγιαστήκατε; Είπα, εγώ δεν είμαι, δεν είπα ότι εσείς ήσαστε».

Φυσικά και οι δυο «κατηγορούμενοι» απάντησαν ανάλογα (μπορείτε να το δείτε στο βίντεο) αλλά χωρίς να ανταποδώσουν -προς τιμήν τους- τα κάτω από την μέση χτυπήματα. Όλα αυτά βέβαια υπό την θορυβώδη υπεράσπιση του κ. Δημάρχου εκ μέρους της κ. Δαράκη.

Εντονότατη υπήρξε η αντίδραση του Δημοτικού Συμβούλου κ. Νικολάου Βλήτα (αλλά και άλλων), με έντονη αντιπαράθεση με την κα Δαράκη, για στην φράση του κ. Δημάρχου «Αντιδήμαρχος Καφενείου».

Στο τέλος ο κ. Δήμαρχος ανακάλυψε ένα ευφυολόγημα το οποίο και επαναλάμβανε συνεχώς: «Τόπε ο κ. Πριστούρης, είναι άνευ σημασίας».

Δυστυχώς για μας τους Σπαρτιάτες, δεν πρόκειται ακριβώς περί ευφυολογήματος. Τους τελευταίους μήνες όταν φτάνει στα κεντρικά υπουργεία κάποιο αίτημα από την Σπάρτη η αντίδραση των αρμοδίων είναι ενορχηστρωμένη: «Από τη Σπάρτη; Δούκας δηλαδή!»

 

Ν. Μ.


Οδός Εμπόρων