Vekrakos
Spartorama | Το Ψυχοσάββατο του Ρουσαλιού στο Α΄ Κοιμητήριο Σπάρτης

Το Ψυχοσάββατο του Ρουσαλιού στο Α΄ Κοιμητήριο Σπάρτης

Spartorama 15/06/2022 Εκτύπωση Δημοτικά Εκκλησία Κοινωνία Πολιτισμός
Το Ψυχοσάββατο του Ρουσαλιού στο Α΄ Κοιμητήριο Σπάρτης
Το Σάββατο 11 Ιουνίου 2022 ήταν το τελευταίο Ψυχοσάββατο του έτους, το αποκαλούμενο και Μέγα Ψυχοσάββατο του Ρουσαλιού
Οδός Εμπόρων

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος το απόγευμα της ημέρας αυτής χοροστάτησε στον Εσπερινό της Πεντηκοστής, στον Ι.Ν Αγίου Γεωργίου του Α΄ Κοιμητηρίου Σπάρτης. Στην ομιλία του προς το εκκλησίασμα, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στο νόημα της εορτής της Πεντηκοστής επισημαίνοντας ότι την ημέρα αυτή η Αγία Εκκλησία μας εορτάζει τα γενέθλιά της. Στη συνέχεια μίλησε για τα διδάγματα που μπορούμε να αντλήσουμε αναλογιζόμενοι τους κεκοιμημένους, ιδιαίτερα όσον αφορά το εφήμερο της επίγειας ζωής και την ανάγκη για αξιοποίηση του χρόνου μας, ώστε να συμμετέχουμε  στην Επουράνια Βασιλεία. 

Αμέσως μετά, προπορευομένης της Φιλαρμονικής του Δ. Σπάρτης, πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Πεντηκοστής στους χώρους του Κοιμητηρίου. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση προς ανάπαυση των ψυχών των κεκοιμημένων. 

Με την ολοκλήρωση της θρησκευτικής τελετής, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε την Φιλαρμονική του Δήμου για την άψογη, όπως πάντα, παρουσία καθώς και τους πιστούς που με ευλάβεια συμμετείχαν και συμπροσευχήθηκαν.


immspartis.gr


















  




Οδός Εμπόρων