Vekrakos
Spartorama | Οι Σελλασιώτες αποχαιρέτισαν, σε συγκινησιακό κλίμα, τον π. Νικόλαο Τσέτσεκα

Οι Σελλασιώτες αποχαιρέτισαν, σε συγκινησιακό κλίμα, τον π. Νικόλαο Τσέτσεκα

Spartorama 17/06/2022 Εκτύπωση Δημοτικά Εκκλησία Κοινωνία Παιδεία
Οι Σελλασιώτες αποχαιρέτισαν, σε συγκινησιακό κλίμα, τον π. Νικόλαο Τσέτσεκα
Νέος εφημέριος ο π. Νικόδημος Καρκαμπάσης
Οδός Εμπόρων

Την Κυριακή της Πεντηκοστής, 12 Ιουνίου 2022, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Σελλασίας, τελέσθηκαν η ακολουθία του Όρθρου μετ’ αρτοκλασίας και η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου. 

Στην ομιλία του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στην Δεσποτική εορτή της Πεντηκοστής, ενώ ευχήθηκε το Άγιο Πνεύμα να φωτίσει το μυαλό και την καρδιά κάθε χριστιανού. 

Πριν την ολοκλήρωση της λατρευτικής σύναξης και σε συγκινησιακό κλίμα, ο επί 14 έτη εφημέριος του χωριού, π. Νικόλαος Τσέτσεκας, αποχαιρέτισε τους ενορίτες, αφού πλέον θα διακονεί την Ενορία Αγίας Ειρήνης Μαγούλας. Αρχικά τον λόγο πήρε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος εξήγησε τους λόγους που επέβαλαν αυτή την αλλαγή, αφού ο π. Νικόλαος πέρα από πολύτεκνος πατέρας είναι και Διευθυντής του Ασύλου Ανιάτων Σπάρτης, οπότε οι υποχρεώσεις του είναι πλέον πιεστικές. Ακολούθως, εξήρε το έργο του π. Νικόλαου στην Ενορία επισημαίνοντας την καλή συνεργασία που αποτελεί πάντα την βάση για ό,τι καλό δημιουργείται. Κατακλείοντας την ομιλία του, παρουσίασε στο εκκλησίασμα τον νέο εφημέριο, τον ιερομόναχο, μέλος της αδελφότητας της Ι.Μ. Αγίων Αναργύρων Πάρνωνα και υπεύθυνο του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας π. Νικόδημο Καρκαμπάση, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα συνεχίσει το καλό έργο που επιτελείται στην εν λόγω Ενορία. 

Από την πλευρά του ο π. Νικόλαος στην ομιλία του αναφέρθηκε αρχικά, εμφανώς συγκινημένος, στα έργα που επιτελέστηκαν στην Ενορία αυτά τα χρόνια με τη βοήθεια του Θεού και τη συμπαράσταση των δωρητών και των κατοίκων του χωριού, καθώς και στο εποικοδομητικό κατηχητικό έργο. Στη συνέχεια, ευχαρίστησε θερμά τον Πανάγαθο Θεό, τον σεπτό Ποιμενάρχη μας για την αγάπη και την συνεχή στήριξή του, τους επιτρόπους, τους ιεροψάλτες και τους λοιπούς διακονούντες τον Ναό, τους ενορίτες, τους δωρητές και τους πολύτιμους συνεργάτες του. 

Ακολούθως, τον λόγο πήρε ο νέος εφημέριος του χωριού π. Νικόδημος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Θεό και τον Σεβασμιώτατο για την εξαιρετική τιμή να διακονήσει την Ενορία της Σελλασίας. Παράλληλα ευχήθηκε να αποδειχθεί άξιος διάδοχος του π. Νικολάου συνεχίζοντας το πολυποίκιλο έργο του. 

Τον π. Νικόλαο ευχαρίστησαν εκ μέρους των Ενοριτών ο Επίτροπος κ. Νικόλαος Βουζιώτης, ο οποίος του πρόσφερε συμβολικά ένα επιγονάτιο, και μία εκ των υπευθύνων του κατηχητικού έργου, η καθηγήτρια αγγλικής φιλολογίας κα Ξακουστή Κοντού.


immspartis.gr


Οδός Εμπόρων