Vekrakos
Spartorama | Voucher έως 300 εύρω για διακοπές - Οι Δικαιούχοι

Voucher έως 300 εύρω για διακοπές - Οι Δικαιούχοι

Spartorama 19/06/2022 Εκτύπωση Ελλάδα Κοινωνία Χρήσιμα
Voucher έως 300 εύρω για διακοπές - Οι Δικαιούχοι
Για την ενίσχυση της τουριστικής επισκεψιμότητας νησιών και περιοχών που έχουν πληγεί...
Οδός Εμπόρων

Η κυβέρνηση προχωρά στην οικονομική ενίσχυση έως 300 ευρώ όλων όσοι επιλέξουν για διακοπές τις πληγείσες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας και τη Σάμο. Με τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο στη Βουλή η Κυβέρνηση επιχειρεί να δώσει κίνητρα και να ενισχύσει τη τουριστική επισκεψιμότητα νησιών και περιοχών που έχουν πληγεί. Όπως αναφέρει η τροπολογία η οικονομική ενίσχυση αφορά 300 ευρώ όσους επισκεφτούν για τους Δήμους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου και 150 ευρώ για όσους επιλέξουν τους Δήμους Ιστιαίας Αιδηψού και Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας. 

Όπως ανέφερε μάλιστα ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, η Κυβέρνηση έχει προβλέψει ειδικό ψηφιακό «πάσο» αποκλειστικά για τους προορισμούς αυτούς -έως 150 ευρώ για τη βόρεια Εύβοια και έως 300 ευρώ για τη Σάμο- προκειμένου να τονωθεί με κάθε τρόπο το τουριστικό προϊόν, να ενισχυθεί η τοπική οικονομία, καθώς και οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι του κλάδου και σε αυτές τις περιοχές. «Συστήνω σε όλους να επισκεφτούμε φέτος τη βόρεια Εύβοια. Είναι μία πανέμορφη και μαγευτική περιοχή που συνδυάζει το πράσινο με τη θάλασσα. Το ίδιο συστήνω και για τη Σάμο, καθώς και για όλους τους εναλλακτικούς τουριστικούς προορισμούς που έχουμε “φωτίσει” όλους αυτούς τους μήνες. Το αξίζουν όλοι οι προορισμοί μας», δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι 

Δικαιούχοι είναι όλα τα ενήλικα φυσικά πρόσωπα, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας βάσει τελευταίας φορολογικής δήλωσης που έχουν υποβάλλει. Ειδικά για τους έγγαμους τα πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμψωνο συμβίωσης, δικαιούχος είναι υπόχρεος υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος. 

Ωφελούμενοι των δικαιούχων ορίζονται

α) τα ενήλικα τέκνα του δικαιούχου που δηλώνονται ως εξαρτώμενα μέλη δήλωση φορολογίας εισοδήματος Φυσικών προσώπων για το Φορολογικό 2020 και β) ο/η σύζυγος του δικαιούχου πρόσωπο που έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης αυτόν. περιπτώσεις συζύγων τέκνων που αμfάτεροι είναι δικαιούχοι κατά έννοια παρ. 2, ένας εκλαμβάνεται ως ωφελούμενος του άλλου, εφόσον δηλωθεί αίτηση.

Ποιοι μένουν εκτός της επιδότησης 

Όπως αναφέρει η σχετική απόφαση οι επιλεγέντες ως δικαιούχοι – ωφελούμενοι Πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2021-2022 του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, όσοι επιλεγούν ως δικαιούχοι του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης περιόδου 2022-2023, ανεξαρτήτως από αν γίνει, τελικώς, χρήση των ανωτέρω παροχών όχι, καθώς και οι επιλεγέντες ως δικαιούχοι -ωφελούμενοι συνάψουν παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για ΄δια χρονική περίοδο δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα


Πηγή: https://dimosio.gr/pos-tha-parete-voucher-300-eyro-gia-diakopes-oi-dikaioychoi/


Οδός Εμπόρων