Vekrakos
Spartorama | «Διαδρομές ανάγνωσης …άκουσε, δες, μάθε, γέλα!»

«Διαδρομές ανάγνωσης …άκουσε, δες, μάθε, γέλα!»

Spartorama 22/06/2022 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Παιδεία Πολιτισμός
«Διαδρομές ανάγνωσης …άκουσε, δες, μάθε, γέλα!»
Στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σπάρτης...
Οδός Εμπόρων

Κι αυτό το καλοκαίρι η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης συμμετέχει στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2022, η οποία διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται χάρη στην αγαστή συνεργασία της ΕΒΕ και του Εργαστηρίου Παιδαγωγικών Εφαρμογών και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ με Διευθυντή τον Καθηγητή Κωνσταντίνο Δ. Μαλαφάντη. 

Με κεντρικό σύνθημα «Διαδρομές ανάγνωσης …άκουσε, δες, μάθε, γέλα!», η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας επανέρχεται με ιδέες και θεματικές, που θα μας φέρουν κοντά σε αγαπημένα μας μέρη, πρόσωπα, βιβλία αλλά και στα προσωπικά μας σημεία αναφοράς. Κεντρικός στόχος της φετινής ΚΕ είναι να μετατραπούν οι τοπικές βιβλιοθήκες σε κυψέλες δημιουργικότητας αξιοποιώντας αναγνώστες κάθε ηλικίας και το φυσικό περιβάλλον γύρω από αυτές. 

Βασικό βιβλίο αφόρμησης για τα εργαστήρια που πρόκειται να υλοποιηθούν είναι «Τα Ψηλά Βουνά» του Ζαχαρία Παπαντωνίου, ένα κείμενο ορόσημο στην ελληνική λογοτεχνία και παιδαγωγική, πάντα επίκαιρο και «ζωντανό». Οι δράσεις συνδέονται με ένα κεφάλαιο/απόσπασμα το οποίο λειτουργεί ως γέφυρα με νεότερη/σύγχρονη βιβλιογραφία, ενώ οι δραστηριότητες αφορούν σε παιχνίδια, που θα υλοποιηθούν στη Βιβλιοθήκη ή τον περιβάλλοντα χώρο της, βασισμένα σε τέσσερις άξονες: τη φύση, το νερό, τον ουρανό και τον άνθρωπο. Κάθε εργαστήριο θα αποτελεί και μια νέα διαδρομή για τα παιδιά που θα συμμετέχουν. Έτσι διαμορφώνονται λογοτεχνικές διαδρομές, ποιητικές διαδρομές, μουσικές διαδρομές, τοπικές διαδρομές, κ.ά.

Από την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 έως και την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022 υποδεχόμαστε λοιπόν τους μικρούς και μεγάλους φίλους της Βιβλιοθήκης για να διαβάσουμε παλιές και καινούργιες ιστορίες, να εμπνευστούμε, να εξερευνήσουμε, να παίξουμε με τη φύση, και μέσα από πρωτότυπες δράσεις να ανακαλύψουμε νέες διαδρομές ανάγνωσης.

Συγκεκριμένα η τελετή έναρξης της Καλοκαιρινής Εκστρατείας «Διαδρομές ανάγνωσης … άκουσε, δες, μάθε, γέλα!: Η Αφετηρία» θα γίνει την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022, ημερομηνία Αφετηρίας της ΚΕ και ώρα από 11:00 έως 13:00, στο Παιδικό Τμήμα της Βιβλιοθήκης, στην οποία θα μπορούν να συμμετάσχουν έως τριάντα (30) παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών. Δηλώσεις συμμετοχής στην τελετή έναρξης δεν είναι απαραίτητες για τους συμμετέχοντες.

Όλες οι επί μέρους δράσεις, τα θέματα, τα εργαστήρια, οι ημερομηνίες και οι ώρες πραγματοποίησής τους, οι ηλικίες των παιδιών, που θα μπορούν να συμμετάσχουν και οι εμψυχωτές - εθελοντές θα αναφέρονται αναλυτικά στο σχετικό πρόγραμμα δράσεων της Βιβλιοθήκης. Για την απρόσκοπτη λειτουργία των υπολοίπων υπηρεσιών της Βιβλιοθήκης οι εκπαιδευτικές δράσεις θα γίνονται στο ισόγειο του κτιρίου.

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα θα αναρτάται στην ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης  [www.nikiforos.edu.gr], και στο Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης [www.facebook.com/dkbspartis]. Επίσης  το τμήμα του προγράμματος που αφορά στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία 2022 θα αναρτηθεί και στις αντίστοιχες ηλεκτρονικές διευθύνσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος [www.network.nlg.gr, www.facebook.com/NLGreece].

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα συμπληρώνονται στη Βιβλιοθήκη, αλλά και μέσω διαδικτύου. Για κάθε πρόγραμμα θα τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας σε συνδυασμό με την ηλικία και τα ενδιαφέροντα των συμμετεχόντων. Δηλώσεις συμμετοχής για τα προγράμματα κάθε εβδομάδας θα γίνονται δεκτές από τη Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή της εβδομάδας που προηγείται

Παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες να ενημερώνουν σε περίπτωση ακύρωσης.

Πληροφορίες δίδονται όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες της Βιβλιοθήκης

  • στα τηλέφωνα 2731026853 και 2731021180 [ΦΑΞ 2731089331]
  • στο e-mail: biblspar@sch.gr
  • στο www.facebook.com/dkbspartis

 

Σας περιμένουμε στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης για ένα δημιουργικό καλοκαίρι!

Καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι βιβλιοθήκες συντονίζουν τις δράσεις τους, ενώ μικροί και μεγάλοι μοιράζονται τις αναγνωστικές τους εμπειρίες στα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιώντας το hashtag #ΚΕ2022gr.


Οδός Εμπόρων