Vekrakos
Spartorama | Μήνυσαν για δύο βιασμούς την Ελληνίδα υπουργό του Μακρόν και επίτιμο Δημότη Σπάρτης, Χρυσούλα Ζαχαροπούλου

Μήνυσαν για δύο βιασμούς την Ελληνίδα υπουργό του Μακρόν και επίτιμο Δημότη Σπάρτης, Χρυσούλα Ζαχαροπούλου

Spartorama 22/06/2022 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Ομογένεια Πολιτική
Μήνυσαν για δύο βιασμούς την Ελληνίδα υπουργό του Μακρόν και επίτιμο Δημότη Σπάρτης, Χρυσούλα Ζαχαροπούλου
Οι πράξεις οι οποίες της προσάπτονται διαπράχθηκαν στο πλαίσιο της άσκησης του επαγγέλματός της ως γυναικολόγου, την εποχή που το εξασκούσε
Οδός Εμπόρων

Η γαλλική Δικαιοσύνη άνοιξε έρευνα, έπειτα από την κατάθεση δύο μηνύσεων για βιασμό, κατά της Χρυσούλας Ζαχαροπούλου, μέλους της γαλλικής κυβέρνησης, ανακοίνωσε  η Εισαγγελία του Παρισιού. 

Η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, Γαλλίδα ελληνικής καταγωγής, είναι υφυπουργός αρμόδια για την Ανάπτυξη, τη Γαλλοφωνία και τις Διεθνείς Εταιρικές Σχέσεις. 

Σύμφωνα με το περιοδικό Marianne, που αποκάλυψε το θέμα, οι πράξεις οι οποίες της προσάπτονται διαπράχθηκαν στο πλαίσιο της άσκησης του επαγγέλματός της ως γυναικολόγου, την εποχή που το εξασκούσε. 

Σύμφωνα με το περιοδικό, η πρώτη καταγγελία κατατέθηκε στις 25 Μαΐου και ακολούθησε, δύο ημέρες αργότερα, έρευνα από την Εισαγγελία του Παρισιού για να «διαπιστωθεί αν τα γεγονότα είναι πιθανό να εμπίπτουν στο πεδίο του ποινικού αδικήματος». 

Μια δεύτερη καταγγελία κατατέθηκε την Πέμπτη 16 Ιουνίου. Σύμφωνα με πηγή που έχει γνώση του φακέλου και την οποία επικαλείται το περιοδικό Marianne, και η δεύτερη καταγγελία για βιασμό αναφέρει ότι αυτός διαπράχθηκε «στο πλαίσιο της άσκησης του ιατρικού της επαγγέλματος», το 2016, σε βάρος μιας ενήλικης γυναίκας. Οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν από το AFP. 

Σύμφωνα με το FranceInfo, «εκτελούσε τα καθήκοντά της ως γιατρός στο νοσοκομείο Trousseau και στο νοσοκομείο Tenon, στο Παρίσι, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Emile Darai, ο οποίος επίσης υπόκειται σε δικαστική έρευνα και κατηγορείται για βιασμό και γυναικολογική βία από 25 ασθενείς». 

Η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου διορίστηκε στις 20 Μαΐου στην κυβέρνηση της Elisabeth Borne. Στο παρελθόν ήταν ευρωβουλευτής του LREM και εργάστηκε κατά την προηγούμενη θητεία της για την προώθηση της καλύτερης αναγνώρισης της ενδομητρίωσης. 


------- 


Σημειώνεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης την ανακήρυξε Επίτιμη Δημότισσα της Σπάρτης στις 23/11/2020 (κατά τη διάρκεια της συγκριμένης συνεδρίασης είχε συνδεθεί διαδικτυακά), ενώ στις 17/08/2021 παρευρέθηκε στην Σπάρτη, στην ειδική εκδήλωση ανακήρυξής της σε Επίτιμη Δημότισσα. 

 

iefimerida.gr 


Οδός Εμπόρων