Vekrakos
Spartorama | Συγκίνηση στο 6ο Μουσικοχορευτικό Οδοιπορικό στην Κοκκινόραχη

Συγκίνηση στο 6ο Μουσικοχορευτικό Οδοιπορικό στην Κοκκινόραχη

Spartorama 28/06/2022 Εκτύπωση Δημοτικά Εκδηλώσεις Κοινωνία
Συγκίνηση στο 6ο Μουσικοχορευτικό Οδοιπορικό στην Κοκκινόραχη
Ένα οδοιπορικό στις «Ρίζες των Ελλήνων» που ο κόσμος τίμησε με την παρουσία του και με το ζεστό του χειροκρότημα...
Οδός Εμπόρων

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κοκκινόρραχης «Πάρνων», μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω των υγειονομικών συνθηκών, διοργάνωσε για έκτη χρονιά το «Μουσικοχορευτικό Οδοιπορικό» του, την Κυριακή 26 Ιουνίου, και το αποτέλεσμα στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Οι παρευρισκόμενοι έδειξαν την αγάπη και τη στήριξή τους στο σύλλογο τιμώντας μας με την παρουσία τους για ακόμη μια φορά. Η εκδήλωση αφορούσε ένα οδοιπορικό στις «Ρίζες των Ελλήνων», ταξιδεύοντας ανάμεσα στις κοινότητες των Βλάχων, των Σαρακατσάνων, των Μικρασιατών και των Ποντίων, τόσο μέσα από τα τραγούδια και τους χορούς, όσο και μέσα από την έκθεση παραδοσιακών αντικειμένων και στολών που πραγματοποιήθηκε στην είσοδο του χώρου.

Το «6ο Μουσικοχορευτικό Οδοιπορικό» πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση με το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Σπάρτης, το οποίο αποτελεί αρωγό του πολιτισμού στον τόπο μας. Στην εκδήλωση συμμετείχαν τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κοκκινόρραχης και μας τίμησαν με την εξαιρετική παρουσία και συνεργασία τους, ο Όμιλος Διάδοσης Παραδοσιακών Χορών-Εθίμων «Πυρρίχη», το Σωματείο Ελληνικών Χορών και Λαογραφικών Ερευνών «Ελληνική Παράδοση» και ο Καλλιτεχνικός Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Φυλής «Τραπεζούντα». Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά η παραδοσιακή ορχήστρα του Ηλία Πλαστήρα.

Επίσης, παρευρέθηκαν τιμώντας με την παρουσία τους την εκδήλωση ο Αρχιερατικός Επίτροπος Σπάρτης π. Συμεών Παπαγεωργίου, οι εφημέριοι Κλαδά και Μαγούλας, οι Αντιδήμαρχοι κα Ζαχαράκη Γεωργία και κα Δεδεδήμου Γεωργία, η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος κ. Πρέβα Ευγενία, η Αντιπρόεδρος του Ν.Π.Π.Π κα Ελένη Τσουλόγιαννη, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης κ. Βερούτης Θεόδωρος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα Παπανικολάου Δήμητρα, κ. Βαλιώτης Βαγγέλης, κ.  Μαντζουράνης Ιωάννης, κ. Κουρεμπής Γεώργιος, πολλοί Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων και Πολιτιστικών Συλλόγων, καθώς και πλήθος κόσμου.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κοκκινόρραχης ευχαριστεί τους χορηγούς για την υποστήριξη στο δύσκολο αυτό εγχείρημα, και συγκεκριμένα το κατάστημα «Πλαίσιο» και το κατάστημα «Giannaris». Επίσης, ευχαριστούμε θερμά τα Μ.Μ.Ε Λακωνίας για την προβολή της εκδήλωσής μας. Τέλος, ευχαριστούμε τον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του και με το ζεστό του χειροκρότημα μας έδωσε δύναμη, ώστε να συνεχίσουμε να προάγουμε την παράδοση και τον πολιτισμό.


Οδός Εμπόρων