Vekrakos
Spartorama | «Τα Σμυρναίικα τραγούδια που αγαπήσαμε»: Μπάμπης Τσέρτος - Νάντια Καραγιάννη - Νίκος Καραγιάννης

«Τα Σμυρναίικα τραγούδια που αγαπήσαμε»: Μπάμπης Τσέρτος - Νάντια Καραγιάννη - Νίκος Καραγιάννης

Spartorama 20/07/2022 Εκτύπωση Δημοτικά Ιστορία Κοινωνία Λακωνία Μουσική Παιδεία Πολιτισμός Συναυλίες
«Τα Σμυρναίικα τραγούδια που αγαπήσαμε»: Μπάμπης Τσέρτος - Νάντια Καραγιάννη - Νίκος Καραγιάννης
Μία καλοκαιρινή μουσική συνάντηση στο Συνοικισμό Γυθείου
Οδός Εμπόρων

Με μία μοναδική συναυλία αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή ξεκινά το Σάββατο 23 Ιουλίου από τον Συνοικισμό Γυθείου το φετινό πολιτιστικό καλοκαίρι στο Δήμο Ανατολικής Μάνης.

Ο Μπάμπης Τσέρτος, η Νάντια Καραγιάννη και ο Νίκος Καραγιάννης παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με όλα τα αγαπημένα τραγούδια  που συνέδεσαν τη Μικρά Ασία με αρκετές περιοχές της Ελλάδας. Μια μουσική παράσταση γεμάτη θύμησες των εποχών εκείνων αλλά και τραγούδια που οι δημιουργοί τους εμπνευστήκαν και γράφτηκαν από τις επόμενες γενιές των ανθρώπων που ήρθαν από τη Μικρά Ασία και δημιουργήσαν νέες σχολές και νέους τρόπους έκφρασης.

Ο Μπάμπης Τσέρτος, η Νάντια Καραγιάννη και ο Νίκος Καραγιάννης παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει όλα εκείνα τα μουσικά είδη που μας βοηθούν να ταξιδεύουμε σε όλο το φάσμα της ελληνικής μουσικής. Ξεκινώντας από το παραδοσιακό και το ρεμπέτικο και μετά από μια όμορφη περιδιάβαση στα σμυρναίικα, τα ρεμπέτικα, τα έντεχνα λαϊκά, αλλά και τα νεότερα τραγούδια, φτάνουμε στη σημερινή εκδοχή του λαϊκού αστικού τραγουδιού που ολοκληρώνει αυτήν την όμορφη συνάντηση.

Ο Μπάμπης Τσέρτος είναι γνωστός για την αγάπη του σε όλα σχεδόν τα μουσικά είδη αν και το όνομά του έχει συνδυαστεί με το ρεμπέτικο, το παραδοσιακό και το ελαφρό τραγούδι. Από το 1980 μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί με πολλούς συνθέτες και τραγουδιστές, ενώ έχει πλούσια δισκογραφία σε πολλά είδη της ελληνικής μουσικής, όπως και πληθώρα συναυλιών στο εξωτερικό και σε όλη τη χώρα.

Η Νάντια Καραγιάννη είναι καταξιωμένη τραγουδίστρια με την πλατιά έννοια του όρου. Από τα πρώτα της βήματα και μέχρι σήμερα έχει τραγουδήσει με τους πιο σπουδαίους ερμηνευτές και συνθέτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει πλούσια δισκογραφία στο παραδοσιακό, το λαϊκό και το νεότερο τραγούδι.

Ο Νίκος Καραγιάννης είναι Έλληνας τραγουδιστής και μουσικοσυνθέτης. Είναι γιος της τραγουδίστριας Νάντιας Καραγιάννη και έχει μια δική του πορεία στο χώρο της σύνθεσης και της δισκογραφίας. Συμμετέχει ως τραγουδιστής σε συναυλίες στην Ελλάδα, αλλά έχει επίσης μεγάλη παρουσία τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική και το Ισραήλ.

Μαζί τους θα είναι έξι σπουδαίοι μουσικοί (πιάνο, κιθάρα, ακορντεόν, βιολί, κρουστά και μπουζούκι).

Τραγουδούν: Μπάμπης Τσέρτος - Νάντια Καραγιάννη - Νίκος Καραγιάννης

Παίζουν οι μουσικοί: Κώστας Ζαριδάκης (μπουζούκι – μαντολίνο), Μάνος Γρυσμπολάκης (ακορντεόν), Νίκος Μήλας (βιολί), Νίκος Καινουργιος (κιθάρα), Εύη Κανέλλου (κρουστά), Γιάννης Τσέρτος (πιάνο, επιμέλεια ορχήστρας και ενορχηστρώσεις). Στη ηχοληψία θα είναι ο Θράσος Σταμούλης.

Η ώρα έναρξης είναι στις 21.30’ και η είσοδος όπως πάντα ελεύθερη.




  



Οδός Εμπόρων