Vekrakos
Spartorama | Ανούσιος και Στείρος Διάλογος του Π. Νίκα και Ν. Παπαθανάση στην Τρίπολη και στην Μεγαλόπολη

Ανούσιος και Στείρος Διάλογος του Π. Νίκα και Ν. Παπαθανάση στην Τρίπολη και στην Μεγαλόπολη

Spartorama 21/07/2022 Εκτύπωση Κοινωνία Λακωνία Οικονομία Πολιτική
Ανούσιος και Στείρος Διάλογος του Π. Νίκα και Ν. Παπαθανάση στην Τρίπολη και στην Μεγαλόπολη
Με πολλά θα και θα…χωρίς να δεσμευτούν για απολύτως τίποτα
Οδός Εμπόρων

Για μία ακόμη φορά «Γραμματείς και Φαρισαίοι» επισκέφθηκαν την Τρίπολη και τη Μεγαλόπολη για να αυτοχειροκροτηθούν, να αυτοθαυμαστούν και να τάξουν καθρεφτάκια στους ιθαγενείς.

Ακόμη μία φορά οι καλοπληρωμένοι Κυβερνητικοί παράγοντες έταξαν «λαγούς με πετραχήλια» στους πολίτες της Μεγαλόπολης που αγωνιούν για το μέλλον του τόπου τους και των παιδιών τους, αφού μέχρι σήμερα έχουν δεχθεί δεκάδες υποσχέσεις για δήθεν μεγάλες χρηματοδοτήσεις και τεράστιες επενδύσεις. Ακραίος λαϊκισμός, μεγαλοστομίες και φρούδες ελπίδες.

Ο κ. Νίκας είχε υποσχεθεί με δημόσιες δηλώσεις του 4 δις ευρώ(!) στη Μεγαλόπολη ενόψει της μεταλιγνιτικής περιόδου. Αφού αποδείχθηκε ότι αυτή η υπόσχεση ήταν μία ακόμη «φαντασίωση» του, μετέτρεψε το εκκολαπτόμενο αναπτυξιακό πρόγραμμα της Μεγαλόπολης σε «μπίζνες», απαξιώνοντας τα θεσμικά Συλλογικά Όργανα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αφού ουδέποτε συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο το εν λόγω θέμα.

Σε ό,τι αφορά τη σημερινή επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιου για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις ΣΔΙΤ κ. Νίκου Παπαθανάση και της συνοδείας του στη Μεγαλόπολη αλλά και την υποτελή και απαράδεκτη συμπεριφορά του κ. Νίκα, αντί οποιουδήποτε σχολίου, θα παραθέσουμε το διάλογο των δύο «υπεύθυνων» θεσμικών παραγόντων στην κρίση των πολιτών:

«κ. Νίκας: Είναι χαρά μου πάντοτε όταν σας συναντώ. Είναι επαινετή από τον ευρύτερο πολιτικό χώρο η συμβολή σας στα δημόσια πράγματα.

κ. Παπαθανάσης: Είστε διεκδικητικός, κύριε Περιφερειάρχα.

κ. Νίκας: Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για τις προσπάθειες που καταβάλλετε για τη δίκαιη μετάβαση της Μεγαλόπολης.

κ. Παπαθανάσης: Διαχρονικά έχουμε πολύ καλή συνεργασία με τον κ. Περιφερειάρχη.

κ. Νίκας: Ως Περιφέρεια κάνουμε το καλύτερο. Αυτά που έχουν γίνει μέχρι τώρα είναι εξόχως σημαντικά.

κ. Παπαθανάσης: Η Μεγαλόπολη παίρνει τα μεγαλύτερα ποσοστά στήριξης.

κ. Νίκας: Η τελευταία συζήτηση ήταν με επιχειρηματίες που θα ξεκινήσουν επένδυση στην περιοχή των Μολάων, από εταιρεία στην εξόρυξη μετάλλων -γερμάνιο είναι το μέταλλο- με προοπτική επένδυσης και στη Μεγαλόπολη».

Μετά τον «εποικοδομητικό και χρήσιμο» για τους πολίτες αυτό διάλογο, όλοι μαζί ως μία …καλή παρέα αποχώρησαν για να απολαύσουν το επόμενο χαλαρωτικό τους πρόγραμμα.

Στις έντονες αντιδράσεις κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους στο Δημοτικό Συμβούλιο καθώς και στις επισημάνσεις που έγιναν από το Επιμελητήριο Αρκαδίας για τη μεγάλη καθυστέρηση στην υλοποίηση των υποσχέσεων, απάντησαν πάλι με πολλά θα & θα… χωρίς να δεσμευτούν για απολύτως τίποτα.

Επειδή η ανικανότητα του κ. Νίκα και των συνεργατών του οδηγούν στο «θάνατο» της Μεγαλόπολης, το αμέσως χρονικό διάστημα ο πρ. Περιφερειάρχης και επικεφαλής της παράταξης της «Νέας Πελοποννήσου» Πέτρος Τατούλης θα αναλάβει πρωτοβουλία για την ανατροπή αυτής της κατάστασης.


Οδός Εμπόρων