Vekrakos
Spartorama | Εκδημία π. Δημητρίου Μπούσκου

Εκδημία π. Δημητρίου Μπούσκου

Spartorama 09/08/2022 Εκτύπωση Άνθρωποι! Εκκλησία Κοινωνία
Εκδημία π. Δημητρίου Μπούσκου
Στις 15 Οκτωβρίου 2010, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας του απένειμε το οφίκκιο του Οικονόμου, ως αναγνώριση της προσφοράς του στην τοπική Εκκλησία
Οδός Εμπόρων

Πλήρης ημερών, σε ηλικία 94 ετών, απεβίωσε την Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022 ο συνταξιούχος κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, π. Δημήτριος Μπούσκος. 

Η Εξόδιος ακολουθία τελέσθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 4 Αυγούστου, στον Ενοριακό Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Βλαχιώτη, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου. Στον επικήδειο λόγο του, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας επισήμανε ότι, αν και ο αείμνηστος π. Δημήτριος χειροτονήθηκε σε ηλικία 57 ετών, εντούτοις με την βαθιά πίστη του στον Θεό, την ταπεινότητα και την εργατικότητά του κατάφερε να γίνει αγαπητός στις Ενορίες που διακόνησε και ιδιαίτερα στη Στεφανιά, την οποία υπηρέτησε για περισσότερα από 25 χρόνια. Παράλληλα ο Σεβασμιώτατος μίλησε με επαινετικά λόγια για τη χριστιανική οικογένεια που δημιούργησε ο π. Δημήτριος με την αείμνηστη πρεσβυτέρα του. 

Ο αοίδιμος π. Δημήτριος Μπούσκος, του Κωνσταντίνου και της Παναγιώτας, γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου 1928 στο Βλαχιώτη. Ενυμφεύθηκε το 1955 με την αείμνηστη Ιωάννα Μαντζαβράκου, με την οποία απέκτησαν ένα υιό, τον Κωνσταντίνο. Ήταν απόφοιτος της Ειδικής Σχολής Ιερατικής Μορφώσεως της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Χειροτονήθηκε διάκονος στις 23 Ιουνίου 1985, στο Βλαχιώτη, και Πρεσβύτερος στις 7 Ιουλίου του ιδίου έτους στο Αφυσσού Σπάρτης, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας. Διακόνησε για τρία χρόνια την Ενορία Αγίων Ταξιαρχών Σκάλας. Την 1η Σεπτεμβρίου 1988 απεσπάσθη στην Ενορία Στεφανιάς την οποία υπηρέτησε μέχρι την συνταξιοδότηση του το 2014. Ήταν Πνευματικός από το 2007. Στις 15 Οκτωβρίου 2010, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας του απένειμε το οφίκκιο του Οικονόμου, ως αναγνώριση της προσφοράς του στην τοπική Εκκλησία. 

Ο Αναστάς Κύριος της ζωής και του θανάτου, ας αναπαύει την ψυχή του και ας τον κατατάξει μεταξύ των δικαίων.


Οδός Εμπόρων