Vekrakos
Spartorama | Το ταξίδι του Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή έκανε «στάση» στην Σπάρτη

Το ταξίδι του Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή έκανε «στάση» στην Σπάρτη

Spartorama 12/09/2022 Εκτύπωση Δημοτικά Εκδηλώσεις Μουσική Πολιτική Συναυλίες
Το ταξίδι του Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή έκανε «στάση» στην Σπάρτη
Με ένα όμορφο αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο από νέους καλλιτέχνες της περιοχής
Οδός Εμπόρων

Το ταξίδι του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή έκανε τη «στάση» του στην πόλη της Σπάρτης. Για δεύτερη χρονιά το πάρκο Γουδέ πλημμύρισε με μουσική και όμορφες συζητήσεις. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με συναυλία από μαθητικό συγκρότημα που για πρώτη φορά συμμετείχε στο Φεστιβάλ και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. 

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Αντώνη Κωσταδήμα, μέλος του γραφείου του Κ.Σ. της ΚΝΕ που μεταξύ άλλων τόνισε το ανατρεπτικό πολιτικό μήνυμα του Φεστιβάλ που «αντέχει» και εξελίσσεται μέσα στον χρόνο. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «Είμαστε περήφανοι για την πορεία του Φεστιβάλ που οδεύει στα 50 του χρόνια». 

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα προβλήματα που έχουν οι λαϊκές οικογένειες και στα τεράστια αδιέξοδα και αντιφάσεις που γεννά ο καπιταλισμός. Η ομιλία έκλεισε με αναφορά στον αγώνα των εργαζομένων της COSCO, των οικοδόμων, της πρωτιάς της Πανσπουδαστικής που μας γεμίζουν αισιοδοξία και δύναμη! 

Η βραδιά συνεχίστηκε με ένα όμορφο αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο από νέους καλλιτέχνες της περιοχής που συνεπήραν με τις μελωδίες τους. Τέλος, ακολούθησε λαϊκό ρεμπέτικο γλέντι. 

Στο χώρο επίσης υπήρχε βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής με νέες εκδόσεις, φοιτητικό στέκι και σκάκι.

 

902.gr


Οδός Εμπόρων