Vekrakos
Spartorama | Αργεντινή 2022: Τεράστια Διεθνής Επιτυχία για τους Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου - 15 βραβεία σε 15 συμμετοχές

Αργεντινή 2022: Τεράστια Διεθνής Επιτυχία για τους Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου - 15 βραβεία σε 15 συμμετοχές

Spartorama 25/09/2022 Εκτύπωση Κοινωνία Λακωνία Οικονομία
Αργεντινή 2022: Τεράστια Διεθνής Επιτυχία για τους Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου - 15 βραβεία σε 15 συμμετοχές
Συμπληρώνουν τον μοναδικό αριθμό των 579 διεθνών βραβεύσεων
Οδός Εμπόρων

Με 15 μεγάλες χρυσές βραβεύσεις

6 Grand Prestige Gold, 5 Prestige Gold και 4 Gold βραβεία

Τα ελαιόλαδα κρίθηκαν 1 χρόνο μετά την παραγωγή τους

Στον διαγωνισμό Olivinus International Olive Oil Competition 2022

 

Μια πρωτοφανής διάκριση σε διεθνές επίπεδο, με 15 βραβεία σε 15 συμμετοχές των βιολογικών ελαιολάδων των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου από την Σπάρτη Λακωνίας, σημειώθηκε στον διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου Olivinus International Olive Oil Competition 2022 της Αργεντινής, τον τελευταίο αναγνωρισμένο παγκόσμιο διαγωνισμό ελαιολάδων για την χρονιά του 2022.

Ο διεθνής διαγωνισμός OLIVINUS International Competition 2022 πραγματοποιήθηκε στην Μεντόζα της Αργεντινής, από τις 6 έως 15 Σεπτεμβρίου 2022, με συμμετοχές εκατοντάδων ελαιολάδων από δεκάδες εταιρείες, από πολλές χώρες του κόσμου. Αποτελεί έναν από τους πλέον αναγνωρισμένους διαγωνισμούς γευσιγνωσίας ελαιολάδων παγκοσμίως, έχοντας πολύ υψηλό βαθμό δυσκολίας, πράγμα που αποδεικνύεται από την υψηλή βαθμολογία 9/10 που του έχει δοθεί από την διεθνή κατάταξη EVOO World Ranking.

Η γευσιγνωστική δοκιμή των ελαιολάδων στον OLIVINUS IOOC 2022 γίνεται με την μέθοδο της τυφλής γευσιγνωσίας (blind tasting) από ειδικούς γευσιγνώστες ελαιολάδου (expert panel tasters) διεθνούς κύρους. Αποτελεί τον πλέον σημαντικό διαγωνισμό της Λατινικής Αμερικής και γενικότερα των χωρών του Νοτίου ημισφαιρίου.

Μεγαλύτερη δυσκολία προκύπτει και από το γεγονός ότι τα ελαιόλαδα των χωρών του Νοτίου ημισφαιρίου είναι φρέσκα, σχεδόν λίγων ημερών, σε σχέση με του υπόλοιπου κόσμου που είναι περίπου 1 (ενός) έτους από την παραγωγή τους.

Τα 15 μεγάλα διεθνή βραβεία προήλθαν από 15 συμμετοχές ελαιολάδων των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου στην Αργεντινή, τα οποία συγκέντρωσαν πολύ υψηλές βαθμολογίες, με αποτέλεσμα να τιμηθούν έξι (6) ελαιόλαδα με Grand Prestige Gold, πέντε (5) ελαιόλαδα με Prestige Gold και τέσσερα (4) ελαιόλαδα με Gold βραβεία.

Αναλυτικά οι 15 χρυσές βραβεύσεις στον 16ο OLIVINUS International Olive Oil Competition 2022, για τους ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, από τη Σπάρτη Λακωνίας και την Ελλάδα, είναι:

 

GRAND PRESTIGE GOLD AWARD

ARMONIA Monovarietal Organic evoo 

PLUS HEALTH Multivarietal Blue

MAJESTIC Blend evoo

MASTERPIECE Blend evoo

TREASURE Blend evoo

ENSTAGMA Saffron

 

PRESTIGE GOLD AWARD

FYLLIKON First Harvest Organic evoo

PLUS HEALTH Multivarietal Green

OLEOASTRON Gourmet evoo

Flavored Gourmet Enigma

ENSTAGMA Saffron & Sage

 

GOLD AWARD

AGOURELAIO Early Harvest Organic evoo

SYLLEKTIKON Gourmet evoo

GEMSTONE Blend evoo

ENSTAGMA Saffron & Rosemary

 

Είναι η 1η φορά στα 16 χρόνια που λαμβάνει χώρα ο διεθνής διαγωνισμός OLIVINUS που Έλληνας ελαιοπαραγωγός και Ελληνικά βιολογικά και γαστρονομικά ελαιόλαδα, αποκλειστικά ιδιοπαραγώμενα, διακρίνονται με τόσες πολλές και υψηλές βραβεύσεις.

Η εξαιρετική αυτή διεθνούς κύρους επιβράβευση στην Αργεντινή, σηματοδοτεί μια διάκριση πολύ υψηλού επιπέδου στο χώρο της ελαιοκομίας για την χώρα μας την Ελλάδα, τον τόπο μας την Σπάρτη Λακωνίας καθώς και για την πορεία των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου εδώ και 30 χρόνια.

Είναι παράλληλα ιδιαίτερη τιμή τα βιολογικά, Single Estate ελαιοπροϊόντα ενός Έλληνα ελαιοπαραγωγού να αναγνωρίζονται στους μεγαλύτερους παγκόσμιους διαγωνισμούς για την υψηλή ποιότητα τους, για την καινοτομία στην παραγωγή τους, την μοναδική γεύση και τους υπέροχους συνδυασμούς τους, ενώ παράλληλα να θεωρούνται από τα κορυφαία διεθνώς.

Οι δεκαπέντε (15) μεγάλες αυτές βραβεύσεις, στον OLIVINUS  International Olive Oil Competition 2022, συμπληρώνουν τον μοναδικό αριθμό των 579 διεθνών βραβεύσεων για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου παγκοσμίως, αριθμό ρεκόρ για Έλληνα ελαιοπαραγωγό αποκλειστικά των δικών του ελαιοπροϊόντων (Single Estate producer).











  



Οδός Εμπόρων