Vekrakos
Spartorama | O Γ. Κόρδης Συναντά τους Μαΐστορες της Ψαλτικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

O Γ. Κόρδης Συναντά τους Μαΐστορες της Ψαλτικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Spartorama 29/09/2022 Εκτύπωση Εκδηλώσεις Εκκλησία Κοινωνία Μουσική Παιδεία Πολιτισμός
O Γ. Κόρδης Συναντά τους Μαΐστορες της Ψαλτικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Μια πρωτότυπη καλλιτεχνική σύζευξη αφιερωμένη στην εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου
Οδός Εμπόρων

To Σάββατο 19.11.2022 και 20:30 θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, συναυλιακή και εικαστική εκδήλωση αφιερωμένη στην εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου με τη συμμετοχή δυο κορυφαίων προσωπικοτήτων του χώρου, του Εικονογράφου, Γιώργου Κόρδη και του Χοράρχου, Αχιλλέα Χαλδαιάκη με τον μουσικό χορό Μαΐστορες της Ψαλτικής Τέχνης.

Μια μελωδική πανήγυρη αφιερωμένη στις εορτές των Εισοδίων της Θεοτόκου και των Χριστουγέννων όπως θα την παρουσιάζουν oι Μαΐστορες της Ψαλτικής Τέχνης -το διεθνώς διακεκριμένο καλλιτεχνικό σχήμα που ίδρυσε ο Γρηγόριος Στάθης-, υπό τη χοραρχία του Αχιλλέα Χαλδαιάκη.

Aπαγγέλουν οι ηθοποιοί Ιφιγένεια Γρίβα και Νικόλαος Χαλδαιάκης, αποδίδοντας αρμόδια, υμνογραφικά και πατερικά εόρτια κείμενα. Επί σκηνής, ο ζωγράφος Γιώργος Κόρδης εικονουργεί ζωντανά με ψηφιακή τεχνική και με άμεση προβολή στην οθόνη της Αίθουσας την εικόνα των Εισοδίων της Θεοτόκου. Μια πανδαισία μέλους, λόγου και εικόνας, μια πρωτότυπη καλλιτεχνική σύζευξη που συνεγείρει σε πανηγυρισμό εορτών αξιoΰμνητων.



pemptousia.gr


Οδός Εμπόρων