Vekrakos
Spartorama | Κέντρο Πρόληψης Λακωνίας «Δίαυλος»: Δράσεις Μηνός Σεπτεμβρίου 2022

Κέντρο Πρόληψης Λακωνίας «Δίαυλος»: Δράσεις Μηνός Σεπτεμβρίου 2022

Spartorama 02/10/2022 Εκτύπωση Άνθρωποι! Κοινωνία Λακωνία Παιδεία Υγεία
Κέντρο Πρόληψης Λακωνίας «Δίαυλος»: Δράσεις Μηνός Σεπτεμβρίου 2022
Πραγματοποίηση δύο βιωματικών εκπαιδευτικών σεμιναρίων στα στελέχη του ΚΕΔΑΣΥ και των ΕΔΥ Π.Ε. Λακωνίας
Οδός Εμπόρων

Σεμινάριο στα επιστημονικά στελέχη του ΚΕΔΑΣΥ και των ΕΔΥ Π.Ε. Λακωνίας στο υλικό πρόληψης της παιδικής επιθετικότητας και του εκφοβισμού «Το Σπίτι των Παιδιών».

Σε συνέχεια της εξαιρετικής συνεργασίας με το ΚΕΔΑΣΥ Λακωνίας, το Κέντρο Πρόληψης Των Εξαρτήσεων και Προαγωγής Της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Λακωνίας «Δίαυλος» πραγματοποίησε Βιωματικό Εκπαιδευτικό Σεμινάριο συνολικής διάρκειας δεκαέξι ωρών (16) στα επιστημονικά στελέχη του ΚΕΔΑΣΥ και των ΕΔΥ Π.Ε. Λακωνίας, για την εφαρμογή του εκπαιδευτικού υλικού πρόληψης της παιδικής επιθετικότητας και του εκφοβισμού «Το Σπίτι των Παιδιών». Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό υλικό που απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού, βασίζεται στη βιωματική προσέγγιση και χρησιμοποιεί δραστηριότητες ενεργητικής μάθησης, κατάλληλες για τα παιδιά της ηλικίας αυτής. Προσφέρει στα παιδιά ένα φανταστικό πλαίσιο, «Το σπίτι των παιδιών», στο οποίο θα έχουν την ευκαιρία, μέσα σε ένα κλίμα εμπιστοσύνης και ασφάλειας, να επεξεργαστούν θέματα της καθημερινότητάς τους, να διερευνήσουν τους παράγοντες που συνδέονται με την επιθετικότητα και τον εκφοβισμό και να αναζητήσουν τρόπους αντιμετώπισης.

Η εκπαίδευση υλοποιήθηκε σε τέσσερις ημέρες (4), κατά το χρονικό διάστημα από 15 έως 20 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου της Π.Ε. Λακωνίας. Συντονίστριες των παραπάνω σεμιναρίων ήταν τα επιστημονικά στελέχη του Κ.Π. κα Παπαδοπούλου Ιωάννα, Ψυχολόγος MSc και η κα Καργάκου Κατερίνα, Κοινωνική Λειτουργός MSc, PhD ©.

 

•Σεμινάριο στα επιστημονικά στελέχη του ΚΕΔΑΣΥ και των ΕΔΥ Π.Ε. Λακωνίας στο υλικό πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών «Ξέρω τι Ζητάω».

Στο πλαίσιο της άνωθεν συνεργασίας με το ΚΕΔΑΣΥ Λακωνίας, το Κέντρο Πρόληψης Των Εξαρτήσεων και Προαγωγής Της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Λακωνίας «Δίαυλος» πραγματοποίησε Βιωματικό Εκπαιδευτικό Σεμινάριο συνολικής διάρκειας δεκαέξι ωρών (16) στα επιστημονικά στελέχη του ΚΕΔΑΣΥ και των ΕΔΥ Π.Ε. Λακωνίας, για την εφαρμογή του εκπαιδευτικού υλικού πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών «Ξέρω τι Ζητάω». Το «ΞΕΡΩ ΤΙ ΖΗΤΑΩ» είναι ένα σχολικό πρόγραμμα πρόληψης της χρήσης ψυχοτρόπων ουσιών, εγκεκριμένο από το ΙΕΠ, που βασίζεται στην προσέγγιση των ολοκληρωμένων προγραμμάτων κοινωνικών επιρροών. Αναπτύχθηκε, εφαρμόστηκε και αξιολογήθηκε στο πλαίσιο μιας πολυκεντρικής μελέτης σε επτά ευρωπαϊκές χώρες (Αυστρία, Βέλγιο, Γερμανία, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία και Σουηδία). Το πρόγραμμα βασίζεται στο μοντέλο των ολοκληρωμένων προγραμμάτων κοινωνικών επιρροών, είναι αλληλεπιδραστικό και συνδυάζει στοιχεία προγραμμάτων δεξιοτήτων ζωής και κανονιστικών προτύπων. Η ομάδα στόχος είναι έφηβοι ηλικίας 12-14 ετών, γιατί στην ηλικία αυτή οι έφηβοι είναι πιθανόν να ξεκινήσουν την πειραματική χρήση ουσιών (ιδίως καπνού, αλκοόλ ή κάνναβης).

Η εκπαίδευση υλοποιήθηκε σε τέσσερις ημέρες (4), κατά το χρονικό διάστημα από 21 έως 26 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου της Π.Ε. Λακωνίας. Συντονίστριες του παραπάνω σεμιναρίου ήταν τα επιστημονικά στελέχη του Κ.Π. η κα Καργάκου Κατερίνα, Κοινωνική Λειτουργός MSc, PhD ©, Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης και η κα Παπαδοπούλου Ιωάννα, Ψυχολόγος MSc.

Το Κέντρο Πρόληψης Των Εξαρτήσεων και Προαγωγής Της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Λακωνίας «Δίαυλος» θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Νίκωνα Τζινιέρη για την παραχώρηση του χώρου εκδηλώσεων του Διοικητηρίου της Π.Ε. Λακωνίας, καθώς και την Προϊσταμένη του ΚΕΔΑΣΥ Π.Ε Λακωνίας κα Πατρικάκου Φωτεινή για την άψογη συνεργασία.

(Σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών)  













  



Οδός Εμπόρων