Vekrakos
Spartorama | Ν. Κρητικός: «Οι Σπαρτιάτες θέλουν και το Αρχαιολογικό Μουσείο αναβαθμισμένο και λαμπρό»

Ν. Κρητικός: «Οι Σπαρτιάτες θέλουν και το Αρχαιολογικό Μουσείο αναβαθμισμένο και λαμπρό»

Spartorama 12/10/2022 Εκτύπωση Αρχαία Σπάρτη Κοινωνία Λακωνία Οικονομία Παιδεία
Ν. Κρητικός: «Οι Σπαρτιάτες θέλουν και το Αρχαιολογικό Μουσείο αναβαθμισμένο και λαμπρό»
Ο Γ.Γ. ΥΠΠΟΑ συμφώνησε με το αίτημα ανακαίνισης και επέκτασης του Αρχαιολογικού Μουσείου
Οδός Εμπόρων

Ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός πιστεύει ακράδαντα, ότι η κατασκευή του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης θα προσδώσει μοναδική αίγλη στη Σπάρτη, γι’ αυτό και οι προσπάθειες του κινούνται προς την κατεύθυνση επίσπευσης και δρομολόγησης του σημαντικού αυτού έργου.

Παράλληλα, όμως, με το ΝΑΜΣ, εστιάζει στην αδιαμφισβήτητη ιστορική σημασία του Αρχαιολογικού Μουσείου, του πρώτου περιφερειακού Μουσείου της νεότερης Ελλάδας.

Προς τούτο, συναντήθηκε με το Γενικό Γραμματέα Πολιτισμού κο Γιώργο Διδασκάλου και ζήτησε την ένταση των ενεργειών για την αναβάθμιση του Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης. Ο κ. Κρητικός τόνισε ότι το Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης είναι ένα τοπόσημο για την πόλη, η ανάδειξη του οποίου θα αναβαθμίσει παράλληλα και όλο το κέντρο της πόλης, ενώ θα λειτουργήσει ως ένα ζωντανό κύτταρο Πολιτισμού και Ιστορίας.

Ο κ. Διδασκάλου δεσμεύτηκε να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την εκπόνηση των μελετών, ενώ η κα Λίνα Μενδώνη διαβεβαίωσε τον κο Κρητικό για την ανάληψη επιπλέον κόστους από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, πέραν της δωρεάς των 4.500.000 ευρώ από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, που αποσκοπεί στην «υπόγεια επέκταση και ολική αναβάθμιση του Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης».


Με εκτίμηση,

ΝΕΟΚΛΗΣ Δ. ΚΡΗΤΙΚΟΣ

Βουλευτής Π.Ε. Λακωνίας



  



Οδός Εμπόρων