Vekrakos
Spartorama | Ν. Κρητικός: «Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού»

Ν. Κρητικός: «Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού»

Spartorama 26/10/2022 Εκτύπωση Κοινωνία Πολιτική Υγεία Χρήσιμα
Ν. Κρητικός: «Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού»
Ο καρκίνος του μαστού αφορά και τους άνδρες
Οδός Εμπόρων

Η 25η Οκτωβρίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού και ο Οκτώβριος ως μήνας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση είναι τα σημεία κλειδιά για την αποτελεσματική αντιμετώπιση μιας από τις συχνότερες μορφές καρκίνου, που απειλεί τις γυναίκες και ταυτόχρονα από τις πιο θεραπεύσιμες, εφόσον ανιχνευθεί έγκαιρα.

Να θυμόμαστε ότι η νόσος στα αρχικά στάδια δε δίνει σημάδια, εξ ου και η αναγκαιότητα του τακτικού προληπτικού ελέγχου.

Πρόγραμμα Προσυμπτωματικού Ελέγχου «Φώφη Γεννηματά»

Σαν σήμερα απεβίωσε η Φώφη Γεννηματά, που έδωσε πολυετή, γενναία μάχη ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Η Πολιτεία την τίμησε, με ένα ειδικό πρόγραμμα πρόληψης, που φέρει το όνομά της, μαζί με το μήνυμα ότι ο αγώνας για μια καλύτερη δημόσια υγεία πρέπει πάντα να μας βρίσκει ενωμένους.

Ο καρκίνος του μαστού στους άνδρες

Ο καρκίνος του μαστού δεν αφορά μόνο στο γυναικείο πληθυσμό. Εμφανίζεται σε πολύ μικρότερη συχνότητα και στους άνδρες. Σε σύγκριση με τις γυναίκες παρουσιάζεται σε ποσοστό 1:100, που σημαίνει ότι για κάθε 100 καρκίνους του μαστού που θα διαγνωσθούν στο γυναικείο πληθυσμό θα διαγνωσθεί και ένας άνδρας. Αφορά το 1% όλων των καρκίνων στους άνδρες και λιγότερο από το 1% του συνόλου όλων των καρκίνων του μαστού.

 

Με εκτίμηση

Νεοκλής Κρητικός

Βουλευτής Λακωνίας,

Νέα Δημοκρατία


Οδός Εμπόρων