Vekrakos
Spartorama | Διάσωση του φοίνικα από το κόκκινο σκαθάρι με μία μόνο εφαρμογή

Διάσωση του φοίνικα από το κόκκινο σκαθάρι με μία μόνο εφαρμογή - video

Spartorama 27/10/2022 Εκτύπωση Άρθρα Δημοτικά Κοινωνία Οικονομία Πολιτική
Διάσωση του φοίνικα από το κόκκινο σκαθάρι με μία μόνο εφαρμογή
Ο Δήμος Ρεθύμνου εφαρμόζει τη μέθοδο με απόλυτη επιτυχία εδώ και ένα χρόνο
Οδός Εμπόρων

Μία σημαντική μέθοδο για τη διάσωση του φοίνικα από το κόκκινο σκαθάρι ακόμη και σε περίπτωση προσβολής του δέντρου, εφαρμόζει ο γεωπόνος Δημήτρης Γιασσάς και η ομάδα των συνεργατών του στη Λέσβο. 

Η μέθοδος αυτή αφορά στην εφαρμογή του σκευάσματος  evive με τη μέθοδο της μικροέγχυσης σε διάφορα σημεία στον κορμό του φοίνικα μέσα από οπές που ανοίγονται με τρυπάνι. 

«Η νέα αυτή μέθοδος, εξηγεί στην κάμερα του «Νewsroom» ο κ. Γιασσάς εφαρμόζεται ήδη σε πολλές περιοχές της χώρας μας όπως το Ρέθυμνο, η Πάρος, η Χίος, η Κέρκυρα και το Λουτράκι από Δήμους και ιδιώτες με μεγάλη επιτυχία. 

«Με τον τρόπο αυτό μπορεί να γίνει  πρόληψη από την προσβολή του κόκκινου σκαθαριού σε δέντρα που δεν έχουν προσβληθεί αλλά  και διάσωση σε περίπτωση πρώιμης προσβολής. Η εφαρμογή του φαρμάκου γίνεται μία φορά το χρόνο και το προϊόν είναι απόλυτα ασφαλές για το περιβάλλον ακόμη και σε ξενοδοχεία ή χώρους με μεγάλη προσέλευση κόσμου». 

Η μέθοδος εφαρμόσθηκε πιλοτικά και από το Δήμο Ρεθύμνου πέρυσι σε 70 φοίνικες της πόλης και στο διάστημα που ακολούθησε δεν καταγράφηκε καμία προσβολή στα συγκεκριμένα δέντρα. Μάλιστα ο Δήμος Ρεθύμνου θα εφαρμόσει τη μέθοδο αυτή σε 150 ακόμη φοίνικες.


stonisi.gr


Οδός Εμπόρων