Vekrakos
Spartorama | Ο Εορτασμός της Αγίας Βαρβάρας στην Καλογωνιά Σπάρτης

Ο Εορτασμός της Αγίας Βαρβάρας στην Καλογωνιά Σπάρτης

Spartorama 06/12/2022 Εκτύπωση Εκδηλώσεις Εκκλησία Κοινωνία Λακωνία
Ο Εορτασμός της Αγίας Βαρβάρας στην Καλογωνιά Σπάρτης
Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών πανηγύρισε ο Ιερός Ναός της Αγίας  Βαρβάρας Καλογωνιάς. Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής τελέσθηκαν ο Όρθρος, η ευλόγηση των άρτων και η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου. Πνευματική ομιλία εκφώνησε ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, Πανοσ. Αρχ. Ραφαήλ Τσάλτας.

Κατακλείοντας την πανηγυρική λατρευτική σύναξη, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας επισήμανε δύο από τις αρετές της τιμώμενης μεγαλομάρτυρος: την ακλόνητη πίστη και τη θυσιαστική αγάπη, που θα πρέπει να αποτελούν τους πυλώνες στη ζωή κάθε χριστιανού στην αποκαλυπτική εποχή που βιώνουμε. Παράλληλα, ευχήθηκε στο πολυπληθές εκκλησίασμα να έχει τη χάρη και την ευλογία της Αγίας Βαρβάρας.

Το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Προδρόμου, τον οποίον συνεπικούρησε πλειάδα κληρικών από την ευρύτερη περιοχή.

 








(φωτογραφίες από Εσπερινό: Γεώργιος Αλατσάς)


Οδός Εμπόρων