Vekrakos
Spartorama | Με Μεγάλη Επιτυχία Διεξήχθη το 1ο Forum Γαστρονομίας και Τουρισμού Σπάρτης

Με Μεγάλη Επιτυχία Διεξήχθη το 1ο Forum Γαστρονομίας και Τουρισμού Σπάρτης

Spartorama 16/12/2022 Εκτύπωση Δημοτικά Εκδηλώσεις Κοινωνία Λακωνία Οικονομία
Με Μεγάλη Επιτυχία Διεξήχθη το 1ο Forum Γαστρονομίας και Τουρισμού Σπάρτης
Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022

Με μεγάλη επιτυχία ολοκλήρωσε τις εργασίες του το 1o FORUM ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, που διοργάνωσε ο Δήμος Σπάρτης το Σάββατο 10/12/2022 στο ξενοδοχείο MYSTRAS GRAND PALACE RESORT & SPA, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου.

Στο FORUM το οποίο συντόνισε η δημοσιογράφος του ALPHA κα Ελένη Λαζάρου, συμμετείχαν διεθνείς ομιλητές και ειδικοί, όπως ο κ. Sebastien Ripari, ειδικός εμπειρογνώμονας και σύμβουλος του Υπ. Τουρισμού της Γαλλίας, η κα Ντίνα Νικολάου, βραβευμένη chef και τηλεοπτική παραγωγός και η κα Μαρία Αθανασοπούλου, Πρόεδρος του World Food Travel Association με έδρα το Portland, οι οποίοι μοιράστηκαν με τους παρευρισκόμενους την τεχνογνωσία και τις καλές πρακτικές για την ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού στην περιοχή μας και την ενσωμάτωση της γαστρονομίας στον σχεδιασμό του τουριστικού μάρκετινγκ του Δήμου μας. Οι ομιλίες πλαισιώθηκαν από live cooking, γευσιγνωσία ελαιολάδου και οινογνωσία.

Ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας αφού συνεχάρη τους διοργανωτές και τους ομιλητές για την πολύτιμη συνεισφορά τους στην πραγματοποίηση του FORUM δήλωσε πως: «Η Δημοτική αρχή συνεχίζει την προσπάθεια για την τουριστική ανάπτυξη του δήμου μας και την ανάδειξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Με την διοργάνωση του 1oυ FORUM ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ κάναμε το πρώτο βήμα ώστε η γαστρονομία να αποτελέσει έναν βασικό μοχλό τουριστικής ανάπτυξης για το Δήμο μας και εκμεταλλευόμενοι το τεράστιο brand name της Σπάρτης και τα κορυφαίας ποιότητας τοπικά μας προϊόντα, να μπορέσουμε να αναδειχτούμε ως ένας ξεχωριστός γαστρονομικός προορισμός. Αυτό το Φόρουμ ήταν μόνον η αρχή! Θέλω να ευχαριστήσω την Αντιδήμαρχο Τουρισμού Γεωργία Ζαχαράκη, τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Σπάρτης, όλους τους Ομιλητές και όλους όσους παρακολούθησαν και συμμετείχαν στην εκδήλωση!»

 

Εκ του Δήμου












  



Οδός Εμπόρων