Vekrakos
Spartorama | Ευλόγηση της Βασιλόπιτας των Υπηρεσιών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Ευστάθιο

Ευλόγηση της Βασιλόπιτας των Υπηρεσιών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Ευστάθιο

Spartorama 04/01/2023 Εκτύπωση Δημοτικά Εκκλησία Κοινωνία
Ευλόγηση της Βασιλόπιτας των Υπηρεσιών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Ευστάθιο
Στο Επισκοπείο Σπάρτης

Το πρωί της Τρίτης 3 Ιανουαρίου 2022, στο Επισκοπείο στη Σπάρτη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος ευλόγησε τη Βασιλόπιτα των υπηρεσιών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, παρουσία των κληρικών και λαϊκών συνεργατών του.

Στην ομιλία του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας επαίνεσε τους διακονούντες και εργαζόμενους στα γραφεία για την ευσυνείδητη εργασία τους, ενώ τους προέτρεψε, σε πνεύμα συνεργασίας και ταπεινοφροσύνης, να παραμείνουν πρόθυμοι και εξυπηρετικοί προς όλους όσοι απευθύνονται στις υπηρεσίες της τοπικής Εκκλησίας, φροντίζοντας παράλληλα να θεραπεύουν τις όποιες αδυναμίες τους, αφού διαρκώς στη ζωή μας πρέπει να επιδεικνύουμε διάθεση μαθητείας και βελτίωσης. Ολοκληρώνοντας τα πατρικά του λόγια, ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους υγεία, ψυχική και σωματική, κατά Θεόν προκοπή για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, καθώς και δύναμη, για να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες του νέου έτους.

Εκ μέρους των διακονούντων και εργαζομένων τον λόγο πήρε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, Πανοσιολογιώτατος Αρχ. Θεόφιλος Μαντζαβράκος, ο οποίος αρχικά ανέφερε  ότι όπως ο προφήτης Μωυσής καθοδήγησε επί 40 χρόνια τον περιούσιο λαό από τη Γη της δουλείας στη Γη της επαγγελίας και όπως ο Αστέρας της Βηθλεέμ καθοδήγησε επί τρία χρόνια τους Μάγους από την Γη των ειδώλων στον τόπο γέννησης του Χριστού, έτσι και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας καθοδηγεί επί 43 χρόνια, με σοφία και περίσσια αγάπη, το χριστεπώνυμο πλήρωμα της τοπικής μας Εκκλησίας. Ακολούθως, ευχαρίστησε θερμά τον σεπτό Ποιμενάρχη μας για όλα όσα έχει προσφέρει σε όλους μαζί και στον καθένα ξεχωριστά, ενώ υπογράμμισε ότι ο πνευματικός, σεμνός και εργατικός βίος του αποτελεί το σπουδαιότερο μάθημα ζωής για όλους όσοι έχουν την τύχη να βρίσκονται δίπλα του. Ολοκληρώνοντας, ευχήθηκε υγεία και μακροημέρευση, ώστε να συνεχίσει να οδηγεί, για πολλά ακόμα χρόνια, την Ιερά Μητρόπολή μας στηρίζοντας και διανθίζοντας το θεάρεστο έργο του.

Κατά την διανομή των κομματιών, ο Επίτιμος Πρωτοσυγγελλεύων της Ιεράς  Μητροπόλεώς μας, Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτ. Γεώργιος Μπλάθρας, έτυχε το φλουρί δεχόμενος τις ευχές όλων. Σημειώνεται, ότι η Βασιλόπιτα, όπως κάθε χρόνο, παρασκευάστηκε από την αδελφότητα της Ιεράς Μονής Ζερμπίτσης.








immspartis.gr


Οδός Εμπόρων