Vekrakos
Spartorama | Επερώτηση του Γ. Πουλοκέφαλου για την Συντήρηση της Κατοικίας του Νότη Περγιάλη στα Ανώγεια Λακωνίας

Επερώτηση του Γ. Πουλοκέφαλου για την Συντήρηση της Κατοικίας του Νότη Περγιάλη στα Ανώγεια Λακωνίας

Γεώργιος Πουλοκέφαλος 29/01/2023 Εκτύπωση Κοινωνία Λακωνία Πολιτική Πολιτισμός
Επερώτηση του Γ. Πουλοκέφαλου για την Συντήρηση της Κατοικίας του Νότη Περγιάλη στα Ανώγεια Λακωνίας
«Είναι στις προθέσεις της Περιφερειακής Αρχής να ανταποκριθεί σε αυτό το αίτημα ώστε να μην καταρρεύσει εντελώς η οικία του Νότη Περγιάλη;»

κ. Πρόεδρε του ΠΕΣΥ,

κ. Περιφερειάρχη

Το σπίτι που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Νότης Περγιάλης στον οικισμό Ανώγεια του Δήμου Σπάρτης βρίσκεται υπό κατάρρευση. Ο Νότης Περγιάλης ένας άνθρωπος της Τέχνης και του Πολιτισμού, ηθοποιός, στιχουργός και στοχαστής τίμησε τον τόπο καταγωγής του την Λακωνία και άφησε ένα τεράστιο έργο σε όλους εμάς ως καλλιτέχνης, ως συγγραφέας και ως άνθρωπος.

Τεράστια και η προσφορά του στους κοινωνικούς αγώνες αυτού του σεμνού, ανήσυχου και δραστήριου Λάκωνα που άφησε το αποτύπωμα του στην πρόσφατη ιστορία μας.

Δυστυχώς όμως το σπίτι του σήμερα στα Ανώγεια είναι παραδομένο στο χρόνο και στη φθορά. Ένα τμήμα της στέγης του έχει ήδη καταρρεύσει και παρουσιάζονται έντονα στατικά προβλήματα στο φέροντα οργανισμό του.

Επειδή όμως οφείλουμε οι επιγενόμενοι, ο Δήμος Σπάρτης, οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού αλλά και εμείς ως Περιφέρεια Πελοποννήσου και κάνουμε το αυτονόητο

ερωτάται ο Κ. Περιφερειάρχης:

Είναι στις προθέσεις της Περιφερειακής Αρχής να ανταποκριθεί σε αυτό το αίτημα τώρα που γίνεται γνωστό σε αυτή αυτό το θέμα και να συμβάλλει με πρωτοβουλίες και ενέργειες και κυρίως οικονομική υποστήριξη, ώστε να το «πάρει επάνω της» για να συνταχθούν οι απαραίτητες μελέτες, να εκδοθούν οι αναγκαίες αδειοδοτήσεις και στην συνέχεια να πραγματοποιηθούν οι ενδεικνυόμενες οικοδομικές εργασίες συντήρησης για να μην καταρρεύσει εντελώς η οικία του Νότη Περγιάλη;

 

Σπάρτη 27.01.2023
Ο επερωτών Περιφερειακός Σύμβουλος
Γιώργος Πουλοκέφαλος


Οδός Εμπόρων