Vekrakos
Spartorama | «Καρτ-ποστάλ»: Εκπαιδευτική Δράση για Παιδιά στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού

«Καρτ-ποστάλ»: Εκπαιδευτική Δράση για Παιδιά στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού

Spartorama 28/03/2023 Εκτύπωση Δημοτικά Εκδηλώσεις Κοινωνία Παιδεία
«Καρτ-ποστάλ»: Εκπαιδευτική Δράση για Παιδιά στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού
Την Κυριακή 2 Απριλίου 2023

Στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «Βήματα βαριά. Μικρασία ‘22», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), οργανώνει την Κυριακή 2 Απριλίου (ώρες 11:30-13:00), την εκπαιδευτική δράση «Καρτ-ποστάλ», στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στη Σπάρτη.

Αφορμή για τη δράση, που απευθύνεται σε παιδιά, ηλικίας 10 έως 15 ετών, είναι το γράμμα του αιχμαλώτου Έλληνα στρατιώτη, που παρουσιάζεται στην έκθεση, και το ομώνυμο ποίημα του Γκιγιόμ Απολινέρ «Καρτ-ποστάλ».

«Σου γράφω μέσα από τη σκηνή μου», έτσι ξεκινά το ποίημά του ο Απολινέρ, ενώ εθελόντριες έστελναν επιστολές σε στρατιώτες του μικρασιατικού μετώπου, με σκοπό την ηθική υποστήριξή τους.

Συνδυάζοντας την ανάγνωση του ποιήματος με την προβολή animation, τα παιδιά, με την καθοδήγηση της αρχαιολόγου Ειρήνη Πυρπάσου, θα δημιουργήσουν το καθένα τη δική του καρτ-ποστάλ.

 

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 2731089315 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

ΠΙΟΠ | Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού

Όθωνος Αμαλίας 129, Σπάρτη 231 00

Τ: 27310 89315 | www.piop.gr    


    

Γενική άποψη της περιοδικής έκθεσης «Βήματα βαριά. Μικρασία ΄22» στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στη Σπάρτη. Διακρίνονται τα έργα «Η σκληρά και απαίσιος αιχμαλωσία» και «Παρών». © ΠΙΟΠ Β. Γεωργιάδης


      

«H σκληρά και απαίσιος αιχμαλωσία». Το έργο αποτελεί καλλιτεχνική σύνθεση κειμηλίων και προφορικών αφηγήσεων του Αθανασίου Μπαγιώκου, υπαξιωματικού του Ελληνικού Στρατού, ο οποίος πολέμησε και αιχμαλωτίστηκε στη Μικρασιατική Εκστρατεία και επαναπατρίστηκε με την ανταλλαγή των αιχμαλώτων. Εικαστικοί: Ιωάννα-Μαρία Γιακουμάκη, Φωτεινή Παναγιωτοπούλου. © ΠΙΟΠ Β. Γεωργιάδης


Οδός Εμπόρων