Vekrakos
Spartorama | Γ. Σακελλαρόπουλος: «Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Έρευνας Μαστίχας στη Χίο»

Γ. Σακελλαρόπουλος: «Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Έρευνας Μαστίχας στη Χίο»

Spartorama 04/05/2023 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Οικονομία
Γ. Σακελλαρόπουλος: «Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Έρευνας Μαστίχας στη Χίο»
Η Ελαιοκομία; Δεν θα έπρεπε να έχει το δικό της «σπίτι»...;

Τα δύο Εθνικά μας προϊόντα, το ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ και η ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΕΛΙΑ, που συνεισφέρουν το 30% των Ελληνικών εξαγωγών σε αξία στα αγροτικά μας προϊόντα, οι πρωταγωνιστές και πρωταθλητές δηλαδή, δεν θα έπρεπε να έχουν το δικό τους “σπίτι"...??

Ας δούμε το παράδειγμα της μαστίχας Χίου...

Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Έρευνας Μαστίχας στη Χίο

Μια πολύ σημαντική είδηση και στιγμή, ένα όραμα που έγινε πραγματικότητα και θα αποτελέσει τον αξιόπιστο φορέα που θα συντονίζει και συνδέει την ακαδημαϊκή συζήτηση και την επιστημονική έρευνα για τη μαστίχα, τους μαστιχοπαραγωγούς με την επιστήμη και την αγορά.

Ένα μεγάλο μπράβο στους εμπλεκόμενους όλους που έκαναν το όνειρο πραγματικότητα στη Χίο, με ένα εξαιρετικό προϊόν, σπάνιο και μοναδικό, με ένα προϊόν όπως η μαστίχα Χίου που έχει μέχρι και φαρμακευτικές ιδιότητες απέκτησε επιτέλους το δικό του "σπίτι"...!!!

Η Ελαιοκομία το δικαιούται, η Ελαιοκομία το αξίζει, η δημόσια πρόταση μου για τη δημιουργία πολύπλευρης Ανώτατης Σχολής Ελαιοκομίας στην Ελλάδα, με έδρα της τη Λακωνία έχει καταγραφεί από τον Ιανουάριο του 2023 προς το Επιμελητήριο Λακωνίας που είναι αρωγός.

Εύχομαι να δούμε σύντομα αυτή την είδηση και για το «σπίτι» της Ελληνικής Ελαιοκομίας να γίνει πραγματικότητα, να σταματήσει η Ελληνική Ελαιοκομία να είναι «άστεγη»...

Η Ελληνική Ελαιοκομία το δικαιούται, η Ελλάδα το οφείλει, η Σπάρτη και η Λακωνία το αξίζει


Από ανάρτηση του Γ. Σακελλαρόπουλου στα ΜΚΔ


Οδός Εμπόρων