Vekrakos
Spartorama | Μουσικοαφηγηματική παράσταση «Σμύρνης σκιές…»

Μουσικοαφηγηματική παράσταση «Σμύρνης σκιές…»

Spartorama 17/08/2023 Εκτύπωση Δημοτικά Εκδηλώσεις Κοινωνία Μουσική Πολιτισμός
Μουσικοαφηγηματική παράσταση «Σμύρνης σκιές…»
Στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού

Με αφορμή την Πανσέληνο του Αυγούστου και στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «Βήματα βαριά. Μικρασία ‘22», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει, τη Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023 (ώρα 21:00), την ξεχωριστή μουσικοαφηγηματική παράσταση «Σμύρνης σκιές…», στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στη Σπάρτη. 

Πόση ομορφιά, αλήθεια, να συγκρατήσουν τα μάτια, η καρδιά και η ψυχή ενός ανθρώπου; Οι αφηγήτριες Σμαράγδα Αποστολάτου, Ανεζούλα Κατσιμπίρη και Κυριακή Κυριακουλέα με τους μουσικούς Μπάμπη Καραπέτη (μπουζούκι και τραγούδι), Αιμίλιο Μπάλτα (πιάνο και τραγούδι) και Ilirjan Mehilli (βιολί) θα ζωντανέψουν επί σκηνής τη ζωή και το τραγικό φινάλε της Σμύρνης. Μιας πόλης πλούσιας κι ευτυχισμένης, που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της στον χρόνο. 

Τρεις άνθρωποι αφηγούνται τις ζωές των προγόνων τους. Ζωές όμορφες, απλές, χαρούμενες, ευτυχισμένες, διαφορετικές. Άνθρωποι που συναντήθηκαν σε μια προκυμαία κοιτάζοντας πίσω τους τις σκιές, που θα μας ακολουθούν για πάντα. 

Επιμέλεια κειμένων: Σμαράγδα Αποστολάτου

Διάρκεια παράστασης: 70΄

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27310 89315 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).


Οδός Εμπόρων