Vekrakos
Spartorama | Ο Eορτασμός του Πατροκοσμά στο Β΄ Κοιμητήριο Σπάρτης

Ο Eορτασμός του Πατροκοσμά στο Β΄ Κοιμητήριο Σπάρτης

Spartorama 27/08/2023 Εκτύπωση Εκδηλώσεις Εκκλησία Κοινωνία Λακωνία
Ο Eορτασμός του Πατροκοσμά στο Β΄ Κοιμητήριο Σπάρτης
Την Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023

Την Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023 η Εκκλησία μας τίμησε τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Κοσμά του Αιτωλού και στη Σπάρτη πανηγύρισε ο περικαλλής φερώνυμος Ιερός Ναός του Β΄ Κοιμητηρίου.

Το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου και με τη συμμετοχή αρκετών κληρικών από την ευρύτερη περιοχή.

Επίκαιρα ομίλησε ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, Πανοσ. Αρχ. Ραφαήλ Τσάλτας, ο οποίος, αφού αναφέρθηκε στο πολύτιμο ιεραποστολικό έργο και το μαρτυρικό τέλος του Αγίου Κοσμά, κάλεσε τους πιστούς να γίνουν –ο καθένας στο μέτρο των δυνατοτήτων του– απόστολοι του Χριστού και της Πίστεως μας.

Εν συνεχεία, προπορευομένης της Φιλαρμονικής του Δ. Σπάρτης και των Ιερών λαβάρων, πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου στο χώρο του Κοιμητηρίου, όπου ο σεπτός Ποιμενάρχης μας τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση για όλους εκείνους που αναπαύονται εκεί από την έναρξη της λειτουργίας του μέχρι σήμερα.

Κατακλείοντας την θρησκευτική τελετή, ο Σεβασμιώτατος μίλησε για το εφήμερο της επίγειας ζωής και την ανάγκη να είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή για την επουράνια απολογία μας. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις πυρκαγιές, που πληγώνουν την Πατρίδα μας, ευχόμενος την ενδυνάμωση όλων όσοι με αυταπάρνηση δίνουν τον άνισο αγώνα της κατάσβεσης. Παράλληλα μίλησε για την ανάγκη προστασίας της φύσης, η οποία είναι δημιούργημα του Θεού και έχει πρωτεύοντα ρόλο στη χριστιανική διδασκαλία. Ολοκληρώνοντας, συνεχάρη την Φιλαρμονική του Δήμου Σπάρτης και τον μαέστρο κ. Σαράντο Κανελλάκο, για την άψογη παρουσία, που πάντα δίνει έναν ξεχωριστό τόνο στον εορτασμό.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής τελέσθηκαν ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ΄ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.
















Οδός Εμπόρων