Vekrakos
Spartorama | Το Γενέσιον της Θεοτόκου στην Ι.Μ. Παναγίας Φανερωμένης Αναβρυτής και τον Ι.Ν. Γοργοϋπηκόου Ασωπού

Το Γενέσιον της Θεοτόκου στην Ι.Μ. Παναγίας Φανερωμένης Αναβρυτής και τον Ι.Ν. Γοργοϋπηκόου Ασωπού

Spartorama 10/09/2023 Εκτύπωση Εκκλησία Κοινωνία Λακωνία
Το Γενέσιον της Θεοτόκου στην Ι.Μ. Παναγίας Φανερωμένης Αναβρυτής και τον Ι.Ν. Γοργοϋπηκόου Ασωπού
Την Πέμπτη 7 και την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023

Με λαμπρότητα και παρουσία πλήθους πιστών πανηγύρισε, κατά την θεομητορική εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου, η Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Αναβρυτής, που αποτελεί Μετόχι της Ι.Μ. Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Πάρνωνα.

Ειδικότερα, την κυριώνυμη ημέρα της εορτής τελέσθηκαν ο πανηγυρικός Όρθρος, η ευλόγηση των άρτων και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου, τον οποίον συνεπικούρησαν μέλη της αδελφότητας της Ι.Μ. Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων και κληρικοί από την ευρύτερη περιοχή.

Στην ομιλία του, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας μίλησε με γλαφυρό τρόπο για την Υπεραγία Θεοτόκο, η οποία πάντα έχει ανοικτή την αγκαλιά Της, για να μάς παρηγορήσει, να μάς ενδυναμώσει και να μάς οδηγήσει στον δρόμο της Σωτηρίας, αρκεί κι εμείς από την πλευρά μας να υιοθετούμε την «εν Χριστώ ζωή» με τον καθαρό λογισμό, τα συνετά λόγια και τις θεάρεστες πράξεις μας.




(φωτογραφίες: Δημήτριος Σκιαδάς)


Το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε στην Ι.Μ Παναγίας Φανερωμένης ο πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, στον οποίο συμμετείχαν η αδελφότητα της Ι.Μ. Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, προεξάρχοντος του Ηγούμενου, Πανοσ. Αρχ. Εφραίμ Μιλτιάδου, και αρκετοί ακόμα κληρικοί της τοπικής μας Εκκλησίας.


(φωτογραφία: Γεώργιος Αλατσάς)


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, το απόγευμα της παραμονής, Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου, χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στον Ι.Ν. Παναγίας Γοργοϋπηκόου Ασωπού.

Λόγο πνευματικής οικοδομής εκφώνησε στο πυκνό εκκλησίασμα ο εφημέριος Μολάων, Πανοσ. Αρχ. Γεράσιμος Πετρολέκας.



Οδός Εμπόρων