Vekrakos
Spartorama | Σπουδαία τιμητική βραδιά αφιερωμένη στον εξαίρετο ερευνητή Σταύρο Καπετανάκη

Σπουδαία τιμητική βραδιά αφιερωμένη στον εξαίρετο ερευνητή Σταύρο Καπετανάκη

Spartorama 29/10/2023 Εκτύπωση Εκδηλώσεις Κοινωνία Λακωνία Παιδεία Πολιτισμός
Σπουδαία τιμητική βραδιά αφιερωμένη στον εξαίρετο ερευνητή Σταύρο Καπετανάκη
Αφορμή η έκδοση των τριών τελευταίων βιβλίων του με θέματα το Γύθειο, την περιοχή τού Μαλευρίου και τους Μανιάτες του 1821

Σπουδαία τιμητική βραδιά αφιερωμένη στον εξαίρετο ερευνητή και μελετητή τής τοπικής μας ιστορίας, πολυγραφότατο συγγραφέα και τ. Πρόεδρο της Εταιρείας Λακωνικών Σπουδών, Σταύρο Καπετανάκη, ιατρό, εκ Δυτικής Μάνης ορμώμενο, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20/10/2023, στο Γύθειο από το νεοσύστατο και πολλά υποσχόμενο μανιάτικο σύλλογο «Ελαιοφόρο»!

Αφορμή η έκδοση των τριών τελευταίων βιβλίων τού 90χρονου Καπετανάκη με θέματα το Γύθειο, την περιοχή τού Μαλευρίου και τους Μανιάτες του 1821!

Για το πρώτο (Γύθειο) μίλησε ο εκπαιδευτικός Δημήτρης Ροζάκης, για το δεύτερο (Μαλεύρι) ο αστυνόμος, διευθυντής ασφαλείας ΔΕΔΔΗΕ, Αλέξης Ξανθάκος, ενώ για το τρίτο θέμα (Μανιάτες το 1821) ο εκδότης Γιώργος Δημακόγιαννης.

Την επιτυχημένη εκδήλωση συντόνισαν άψογα η πρόεδρος του συλλόγου Ελένη Τζικάκου και η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Ολυμπία Παναγάκου. Την παρακολούθησαν δε εκλεκτοί συμπατριώτες μας, ανάμεσά τους ο τελευταίος δήμαρχος Γυθείου Συμεών Χατζηχαραλάμπους, η πρόεδρος του ΔΣ του Δήμου Ανατολικής Μάνης Γεωργία Λυροφώνη που απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους τού Δήμου, ο δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Πρόκος, ο πολιτευτής - επιχειρηματίας Κυριάκος Ροζάκης, ο συγγραφέας - πιλότος ελικοπτέρων Χάρης Δαμιανάκος, ο γλύπτης Πέτρος Γεωργαρίου, ο ταξίαρχος εα Δημήτρης Δουκάκος, ο επιχειρηματίας Γρηγόρης Παν. Πρεζεράκος, ο συγγραφέας Ζαχαρίας Τσιγκάκος, ο μελετητής τής τοπικής μας ιστορίας Άρης Γραφάκος, πολλά εκλεκτά μέλη τής τοπικής εκπαιδευτικής κοινότητας Γυθείου - Μάνης κ.π.ά.















  



Οδός Εμπόρων