Vekrakos
Spartorama | Κέντρο Εξέλιξη: «Ένα Διαφορετικό Εργαστήρι Μαγειρικής»

Κέντρο Εξέλιξη: «Ένα Διαφορετικό Εργαστήρι Μαγειρικής»

Spartorama 01/12/2023 Εκτύπωση Δημοτικά Εκδηλώσεις Κοινωνία Παιδεία
Κέντρο Εξέλιξη: «Ένα Διαφορετικό Εργαστήρι Μαγειρικής»
Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας (3 Δεκεμβρίου), έρχεται workshop μαγειρικής το Σάββατο 02/12 και ώρα 11:00 π.μ. στην Κουκουβάγια for Curious Minds, Βρασίδου 115, Σπάρτη!Συνταγές μαγειρικής σε διαφορετική διάσταση παρέα με τον Κο Ευγενιάδη Γιώργο και το βιβλίο «Απλά και Διαφορετικά», εκδόσεις Υδροπλάνο.

  • Πόσοι από εμάς έχουμε βρεθεί στη θέση να διαβάζουμε μια συνταγή, να βλέπουμε τη φωτογραφία του τελικού αποτελέσματός της, αλλά να μας δυσκολεύει η εκτέλεσή της;
  • Πώς οι μαθητές ενός δημόσιου ειδικού σχολείου μπορούν να αποτελέσουν έμπνευση για μια διαφορετική παρουσίαση και ευκολότερη πρόσληψη της κάθε συνταγής;

Χρησιμοποιώντας απλά καθημερινά υλικά, μέσα από μια διαφορετική προσέγγιση και χωρίς ζυγαριά, καταλήγουμε στο τελικό αποτέλεσμα εύγευστα, γλυκά και διασκεδαστικά!

Ποιος είναι ο στόχος της δράσης αυτής;

Η παραπάνω δράση έχει ως στόχο τη συμπερίληψη. Η ζωή θα μπορούσε να παραλληλιστεί με μία βαλίτσα που ξεκινά άδεια και σιγά σιγά τη γεμίζουμε από την αρχή. Τα βιώματα, οι εμπειρίες μας, οι δυσκολίες είναι ό,τι έχει ο καθένας από εμάς.

Μια βαλίτσα αλλιώς έχει κάθε άτομο με αναπηρία. Μέσα σε αυτή έχει βάλει όλα όσα συναντάει και καλείται να κατανοήσει και να υπερπηδήσει. Περίεργα βλέμματα, άρνηση, ελλείψεις, αποδοχή, προσπάθεια και κατανόηση δεξιοτήτων. Όλα αυτά δημιουργούν μια βαλίτσα αλλιώς που καθημερινά κουβαλάει μαζί του, μεταφέροντας, προσπαθώντας, αγωνιώντας.

Ποιος είναι ο ρόλος μας απέναντι στα άτομα με αναπηρία;

Ο ρόλος μας είναι καθοριστικός για να κάνουμε τη βαλίτσα πιο ελαφριά, έτοιμη για χρήση και για μετακίνηση. Η επιστήμη, οι ειδικοί θεραπευτές όπως και οι υποστηρικτικές δομές μαζί με την κοινωνία μπορούν να κάνουν τη βαλίτσα αυτή να γεμίσει με διδακτικά εργαλεία και ψυχικά εφόδια για να μετακινείται πιο εύκολα και να φτάνει όλο και πιο κοντά στον δρόμο της ένταξης.

Τι χρειάζεται να αναρωτηθούμε στην Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας;

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας, ας αναρωτηθούμε όλοι πώς μπορούμε να γεμίσουμε αυτή τη βαλίτσα με όλα τα όμορφα αγαθά. Ας έχουμε όλοι στο μυαλό μας το τρίπτυχο:

  • Αποδοχή
  • Κατανόηση
  • Ενσωμάτωση

Έχοντας ως άξονα το παραπάνω τρίπτυχο, ας επαναβεβαιώσουμε τη δέσμευσή μας να συνεργαστούμε για έναν πιο δίκαιο και βιώσιμο κόσμο, στον οποίο τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες υλοποιούνται πλήρως.

Σε ποιους απευθύνεται η δράση και ποιο είναι το κόστος;

  • Απευθύνεται σε ηλικίες από 3 χρονών +
  • Είσοδος 15 ευρώ (περιλαμβάνεται η αγορά του βιβλίου με συνταγές)

Κλείστε τη θέση σας γιατί ο αριθμός είναι περιορισμένος!

Μαγειρική και Δημιουργία γίνονται ΕΝΑ!

Δηλώσεις Συμμετοχής

fb και στο Instagram: mykoukouvagia

e-mail:mykoukouvagia@gmail.com

Τηλ: 27310 82119

Σπάρτη, Βρασίδου 115






Οδός Εμπόρων