Vekrakos
Spartorama | «Η δεύτερη φορά κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι αλλιώς» από τον Παναγιώτη Κουμουνδούρο

«Η δεύτερη φορά κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι αλλιώς» από τον Παναγιώτη Κουμουνδούρο

Spartorama 17/12/2023 Εκτύπωση Κοινωνία Παιδεία Πολιτική
«Η δεύτερη φορά κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι αλλιώς» από τον Παναγιώτη Κουμουνδούρο
«Καταδεικνύουν μόνο την έπαρση με την οποία απολαμβάνουν το εκλογικό αποτέλεσμα του Ιουνίου»

Η δεύτερη φορά κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι αλλιώς. Υπουργοί του 41% διεκδικούν τον ρόλο που υποδύετο ο Άδωνης Γεωργιάδης στα τηλεοπτικά παράθυρα. Καταδεικνύουν  μόνο την έπαρση με την οποία απολαμβάνουν το εκλογικό αποτέλεσμα του Ιουνίου. Το 41% λειτούργησε καταλυτικά τους τελευταίους μήνες διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για την απελευθέρωσή τους από συμβατικές συμπεριφορές της πρώτης κυβέρνησης «αρίστων», που έστω και για τυπικούς λόγους κρατούσε τα προσχήματα σε μία επί τούτου προσπάθεια να πείσει ότι ξεχωρίζει από όλους τους άλλους τουλάχιστον σε... ποιότητα. Παραχωρούσαν με προθυμία τις ακρότητες σε στελέχη της ακροδεξιάς πτέρυγας της Νέας Δημοκρατίας, αφήνοντάς τους με ικανοποίηση να κάνουν το βρώμικο παιχνίδι. Τώρα απελευθερωμένοι από τον δήθεν καθωσπρεπισμό, επιδεικνύουν το αληθινό τους πολιτικό πρόσωπο.

Ένας έμπειρος γιατρός του ΕΣΥ αμείβεται με 1.500-1.700 μεικτά, αυτό έχει ελάχιστη σημασία διότι κατά τη γνώμη της    Υπουργού Εσωτερικών εκείνο που προέχει είναι η μοναδική εμπειρία που ζει δουλεύοντας στο Δημόσιο!

Η υφυπουργό Παιδείας, προφανώς δεν έχει μέσα στο μεσοχείμωνο περπατήσει, όπως κάνουν  εκατοντάδες μαθητές που πρέπει από τα αξημέρωτα να ξεκινούν για το σχολείο περπατώντας δύο χιλιόμετρα με σακίδια των 8 κιλών στις πλάτες τους σε δρόμους με αυτοκίνητα, επειδή έτσι απλά συγχωνεύονται σχολικές μονάδες αυτό είναι ήσσονος σημασίας ζήτημα. Το προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, κατά που πέφτει άραγε το «Δαφνί», γιατί το περπάτημα κάνει καλό στην υγεία!

Ο περισπούδαστος Υπουργός Παιδείας Πιερρακάκης διατύπωσε το ευφυολόγημα ότι το άρθρο 16 του Συντάγματος είναι χουντική επινόηση για να μαντρώσει τους αριστερούς καθηγητές στο δημόσιο πανεπιστήμιο, τώρα με την πλούσια δημοκρατία που μας προσφέρουν, είναι αχρείαστο να γιατί είναι αναγκαίο να δημιουργηθούν τα επιχειρηματικά ιδιωτικά πανεπιστήμια . Ο έξαλλος υπουργός Δικαιοσύνης που ακούει στο όνομα Φλωρίδης, είναι ο βουλευτής και υπουργός παλιά  του ΠΑΣΟΚ ή είναι συνωνυμία. Το πρόβλημα του βρίσκεται στους Ποινικούς Κώδικες του ΣΥΡΙΖΑ και όχι στο γεγονός πως το κόμμα το οποίο υπηρετεί, η Ν.Δ. δηλαδή, τους έχει τροποποιήσει επτά φορές μέσα σε 4,5 χρόνια χωρίς να μπορεί να εξηγήσει τι δεν κάνει καλά κάθε φορά. Ούτε γιατί το σύνολο του νομικού κόσμου, όταν δεν εξοργίζεται, γελάει δυνατά με την προχειρότητα των νέων αλλαγών. Όπως και όλη η κοινωνία...

 

Παναγιώτης Κουμουνδούρος
Συντονιστής ΝΕ Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


Οδός Εμπόρων