Vekrakos
Spartorama | Σήμερα το πραγματικό ερώτημα είναι: «Πώς κυβερνάτε αυτό τον τόπο, κ. Μητσοτάκη;» από τον Παναγιώτη Κουμουνδούρο

Σήμερα το πραγματικό ερώτημα είναι: «Πώς κυβερνάτε αυτό τον τόπο, κ. Μητσοτάκη;» από τον Παναγιώτη Κουμουνδούρο

Spartorama 01/04/2024 Εκτύπωση Άρθρα Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Πολιτική
Σήμερα το πραγματικό ερώτημα είναι: «Πώς κυβερνάτε αυτό τον τόπο, κ. Μητσοτάκη;» από τον Παναγιώτη Κουμουνδούρο
Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να βλέπει την ιστορία να επαναλαμβάνεται, αφού και ο πατέρας του είχε καταγγείλει τη διαπλοκή για την ανατροπή του

«Ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο;» γιατί άραγε αναρωτήθηκε ο Κ. Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, εξαπολύοντας τα βέλη του  στη… διαπλοκή, με την οποία όμως είχε και έχει στενές επαφές και συζητήσεις.

Επικρίνοντας επιχειρηματίες, περισσότερο και από την αντιπολίτευση την οποία θεωρεί υποχείριο της διαπλοκής.

Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να βλέπει την ιστορία να επαναλαμβάνεται, αφού και ο πατέρας του είχε καταγγείλει τη διαπλοκή για την ανατροπή του.

Μόνο που όλα αυτά ο κ. πρωθυπουργός τα θυμήθηκε την ώρα που η κυβέρνησή του και ο ίδιος ελέγχονται για μια σειρά από σκανδαλώδεις πράξεις. Ο κατάλογος των οποίων μακραίνει. Υποκλοπές, υφαρπαγή προσωπικών δεδομένων, εγκατάλειψη ΟΣΕ, προσπάθεια συγκάλυψης των αιτίων της τραγωδίας.

Για τον κ. Μητσοτάκη, ο κρίσιμος παράγοντας δεν είναι η πολιτική και οι συνέπειές της, αλλά το σύστημα εξουσίας που κάθε φορά διαμορφώνεται. Και βασικός κρίκος της εξουσίας είναι οι ισχυροί επιχειρηματικοί παράγοντες. Όταν κάποιοι από αυτούς δεν συμφωνούν πλέον με την κυβέρνηση, τότε ανακαλύπτει προβλήματα και ανησυχεί.

Ο κ. Μητσοτάκης λοιπόν θυμήθηκε τη ρήση του Κωνσταντίνου Καραμανλή «ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο;», ερώτημα από το μακρινό 1960-63, που αφορούσε το Παλάτι και το παρακράτος.

Σήμερα το πραγματικό ερώτημα είναι «Πώς κυβερνάτε αυτό τον τόπο, κ. Μητσοτάκη;».

Όλα αυτά που συμβαίνουν είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής σας. Η εγκατάλειψη της ασφάλειας του ΟΣΕ είναι αποτέλεσμα πολιτικής. Η προσπάθεια συγκάλυψης είναι πολιτική σας. Οι υποκλοπές είναι θέμα αντίληψης. Οι στενές σχέσεις με επιχειρηματίες είναι ο τρόπος διακυβέρνησης σας.

Το ερώτημα λοιπόν δεν είναι ποιος κυβερνά, γιατί εσείς κυβερνάτε αυτόν τον τόπο. Το θέμα είναι πώς τον κυβερνάτε.

Κυβερνάτε για να λύσετε προβλήματα ,να καλυτερεύσετε την ζωή των πολιτών,

να ζήσουν χωρίς το άγχος των καθημερινών αναγκών τους;

Οι πολίτες όμως όλο και ποιο πολύ συνειδητοποιούν ότι περισσότερο για τροχονόμος συμφερόντων μοιάζετε, παρά για πρωθυπουργός

«Δεν ντρέπεστε;» αναφώνησε μαινόμενος σε κάποια στροφή της ομιλίας του, απευθυνόμενος στη δημοκρατική αντιπολίτευση. Δεν έχουν, βέβαια, κανένα λόγο να ντρέπονται, το αντίθετο μάλιστα. Έχουν, όμως, εκατό λόγους να είναι σοβαροί, μετρημένοι, σεμνοί στη σκιά μιας τραγωδίας. Οι του ΣΥΡΙΖΑ ιδιαίτερα, που ξέρουν από πικρή πείρα ότι υπερβολές, φραστικές ρήξεις, ανέξοδες προκλήσεις και προτάσεις ποτέ δεν ωφέλησαν. Ότι χρειάζονται σήμερα περισσότερο από ποτέ επίγνωση και περίσκεψη. Γείωση, στην οποία ορκιζόμαστε.

Ξέρει ότι έχει βυθιστεί στη λάσπη και δεν πρόκειται να βγει. Ούτε νύξη συγγνώμης. Κλαίγεται σαν θεατρίνος, οργίζεται, κινδυνολογεί ασύστολα.

Επιδιώκει συνειδητά να βυθίσει και τους άλλους στη λάσπη. Τον βολεύει μια εικόνα παράλυσης. Θέλει να εκμεταλλευτεί την ισοπεδωτική υποψία που έχει αποδεχτεί ένα μέρος της κοινωνίας και τρέφει την κυριαρχία του και την ανάκαμψη της  Ακροδεξιάς «Όλοι είναι ίδιοι». Ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομευτής, το ΠΑΣΟΚ θυρωρός συμφερόντων, η Βουλή πεδίο κοκορομαχίας, η τραγωδία αντικείμενο μικροκομματικής εκμετάλλευσης. Συνεπώς ο Μητσοτάκης και ο ελεεινός στρατός του το μικρότερο κακό!!!. Δεν πρέπει να πάει πολύ ακόμα αυτό το παραμύθι.

 

Παναγιώτης Κουμουνδούρος
Συντονιστής ΝΕ Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


Οδός Εμπόρων