Vekrakos
Spartorama | Καταγγελία μαζικής θανάτωσης ζώων στα Τσίντζινα του Πάρνωνα

Καταγγελία μαζικής θανάτωσης ζώων στα Τσίντζινα του Πάρνωνα

Spartorama 09/04/2024 Εκτύπωση Δικαιοσύνη Κοινωνία Παιδεία Πολιτισμός
Καταγγελία μαζικής θανάτωσης ζώων στα Τσίντζινα του Πάρνωνα
Περιστατικά θανάτωσης ζώων με δηλητηριασμένες τροφές έχουν συμβεί και στο παρελθόν, με θύματα τις περισσότερες φορές σκύλους

Κατά τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 8 Απριλίου 2024 στα Τσίντζινα του Πάρνωνα και σε κεντρικά σημεία του χωριού, βρέθηκαν νεκρές, δηλητηριασμένες από φόλες, τουλάχιστον τρεις γάτες.

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Περιστατικά θανάτωσης ζώων με δηλητηριασμένες τροφές έχουν συμβεί και στο παρελθόν, με θύματα τις περισσότερες φορές σκύλους.

Με επίγνωση ότι είναι δύσκολο έως ακατόρθωτο να εντοπιστούν οι δράστες τέτοιων πράξεων, ειδικά όταν συμβαίνουν σε ένα απομακρυσμένο και ερημικό μέρος, προβαίνουμε σε κάθε δυνατή ενέργεια καταγγελίας του πρόσφατου περιστατικού, σε μια προσπάθεια ενημέρωσης του κόσμου ότι η δηλητηρίαση ζώων είναι ποινικό αδίκημα και τιμωρείται από τον νόμο.

Ενθαρρύνουμε επίσης όποιον γνωρίζει κάτι περισσότερο για το αποτρόπαιο συμβάν να ενημερώσει την Αστυνομία. Η συγκάλυψη είναι συνενοχή.

Ας έχουμε γενικά όλοι υπόψη ότι αν πέσει στην αντίληψή μας περιστατικό θανάτωσης ζώου, μπορούμε να κάνουμε τις εξής ενέργειες:

Καλούμε την Αστυνομία επί τόπου, στο μέρος δηλαδή, όπου βρίσκεται το νεκρό ζώο. Η Αστυνομία υποχρεούται να έλθει και να κάνει μήνυση αυτεπάγγελτα κατ’ αγνώστων. Εάν υπάρχουν κάποιες υποψίες, ή στοιχεία για τον δράστη, ενημερώνουμε την Αστυνομία. Συγχρόνως, φροντίζουμε να βγάλουμε φωτογραφίες. Παράλληλα, ειδοποιούμε και την Δ/νση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας. Έτσι ώστε, να έρθει να πάρει το νεκρό ζώο και να το στείλει σε επίσημο Τοξικολογικό Εργαστήριο, προκειμένου να επιβεβαιωθεί από τον έλεγχο των σπλάχνων το είδος του δηλητηρίου. Εάν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα φροντίζουμε να πάρουμε μια βεβαίωση κτηνιάτρου ότι το ζώο πέθανε από δηλητηρίαση. Εάν δεν καλέσουμε την Αστυνομία καταθέτουμε στην Ασφάλεια μήνυση κατ’ αγνώστων, παραδίδοντας μαζί τις φωτογραφίες και τη βεβαίωση.


Οδός Εμπόρων